‘İskoçya bağımsızlığa hazır’

0
347

İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, İskoçya’nın Birleşik Krallık’tan ayrı olarak daha adil, daha zengin ve daha mutlu olacağını ikinci bir bağımsızlık referandumu kampanyası başlattıklarını duyurdu. 

Sturgeon, İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da ikinci bağımsızlık referandumuna ilişkin 14 Haziran’da düzenlediği basın toplantısında, hükümetin bağımsızlık savunmasını içeren “Daha Zengin, Daha Mutlu, Daha Adil: Neden İskoçya Değil?” başlıklı belgeyi yayımladı. 

İskoç halkının, artan yaşam maliyeti ve eşitsizliğin yanı sıra Brexit’ten etkilendiğini belirten Sturgeon, “Brexit, ticarete, yaşam standartlarına ve kamu hizmetlerine büyük zarar vererek, bizi Avrupa Birliği’nden (AB) kendi isteğimiz dışında söküp attı” değerlendirmesinde bulundu. 

İskoçya’nın bugün “bağımsızlığa daha da hazır” olduğunu söyleyen Sturgeon, “Bizi AB dışında daha iyi olmayan hatta daha da kötüleşme olasılığı olan, nispeten zayıf ekonomik ve sosyal sonuçlara götüren bir İngiliz ekonomi modeline mi bağlı kalacağız, yoksa bunun yerine gözlerimizi umut ve iyimserlikle açıp ilham mı alacağız?” dedi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz