Politkovskaya’nın yaşamı film oluyor

0
326
Anna Politkovskaya

Rusya’nın en önemli ve cesur gazetecilerinden biri olarak kabul edilen Anna Politkovskaya’nın yaşamı, Avustralya merkezli Luminosity Entertainment tarafından film yapılacak. 

“Mother Russia” (Rusya Anne) adlı filmin yönetmeni James Strong olacak.  

Maxine Peake

Çekimleri İngiltere ve Letonya’da gerçekleştirilecek olan filmde Politkovskaya’yı ünlü İngiliz aktris Maxine Peake, Politkovskaya’nın çalıştığı Novaya Gazeta’nın Nobel Barış Ödüllü Genel Yayın Yönetmeni Dimitri Muratov’u ise Ciarán Hinds canlandıracak. 

Politkovskaya, İkinci Çeçen Savaşı sırasında işlenen insan hakları ihlallerini ve savaş suçlarını ortaya çıkarmasıyla dünya çapında tanınan bir gazeteci haline gelmişti. “Kirli Bir Savaş” adlı kitabı 2001’de yayımlandı. Vladimir Putin’in Kremlin’deki ilk yıllarını yakından takip etmiş ve 2004’te yayımlanan “Putin’in Rusya’sı” kitabını yazmıştı.  

Sayısız ölüm tehdidi alan gazeteci, 7 Ekim 2006 tarihinde Moskova’daki apartmanının girişinde öldürülmüştü. Cinayetin failleri ve kimin emriyle işlendiği ortaya çıkarılamadı.  

Politkovskaya hakkında daha önce Eric Bergkraut imzasıyla “Anna’ya Mektup”, Masha Novikova’nın kurguladığı “Anna: Cephede Yedi Yıl” ve Marina Goldovskaya tarafından “Özgürlüğün Acı Tadı” adlarıyla belgeseller çekilmişti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz