Sivas Katliamı davasında 28. duruşma görüldü

0
313

Sivas Katliamı’na dair üç firari sanık yönünde yürütülen davanın 28. duruşması, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 22 Haziran’da görüldü. Almanya’da yaşayan ve haklarında tutuklama kararı bulunan sanıklar Eren Ceylan, Murat Karataş ve Murat Sonkur’un iadesinin talep edilip edilmediğine ilişkin tartışmaların ve itirazların damga vurduğu duruşmada ilk olarak Hüseyin Karababa söz aldı. Karababa, “29 yıldır bu mahkemelere geliyoruz. Adeta suçlu muamelesi görüyoruz. Hiçbir sanık doğru düzgün yargılanmadı. Bu yüzden heyetinizi reddediyor ve reddi hâkim talebinde bulunuyorum. Bu mahkemede adalet sağlanamaz” diye konuştu. 

Almanya idari makamlarının firari sanıkların kırmızı bültenle aranmadığını aktardığını ifade eden avukat Ali Yılmaz ise “Usulüne uygun arama yapılıyor mu bilmiyoruz. Bir aksaklık var. Almanya devleti vermemekte ısrarlı. Tekrardan yazışmaların ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Bu yazışmaların orijinalinin dava dosyasına konulmasını istiyoruz. Varsa bir tıkanıklık, giderilmesini istiyoruz” diye belirtti. 

Avukatların beyanlarının ardından firari sanıklar hakkında yakalama kararlarının devamına karar veren mahkeme heyeti, bu isimlerin iadesine yönelik kırmızı bültenin Almanya Hükümeti’ne gönderilip gönderilmediğine ilişkin Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasına ve reddi hâkim talebinin reddine karar verdi. 

Duruşma, 21 Eylül’e ertelendi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz