Assan Tamaev’in ilk filmi ‘Çukur’un galası gerçekleşti

0
257

Vladikavkaz’da, Alania Sineması’nda, yönetmen Assan Tamaev’in ilk filmi olan “Яма”nın (Çukur) galası gerçekleşti. Filmin senaryosu, Kuzey Osetya’da meydana gelen gerçek bir hikâyeye dayanarak yazılmıştır. 1995 yılında 14 yaşında bir genç, fidye için kaçırıldı ve iki yıl boyunca cumhuriyetin dışındaki dağlarda bir çukurda tutuldu. Gençle birlikte, Rus ordusunun bir askeri de esaret altındaydı, kaçtıktan sonra yolda öldüler.  

“Bu, sinema prizmasından gösterilmesi gereken, potansiyel olarak güçlü bir hikâye; çünkü ülkemizde bu konuda yapılmış çok fazla film yok. Ama 90’lı yıllarda Rusya’da fidye için adam kaçırma olayı yaygındı” diyen Tamaev, bunun ilk uzun metrajlı film deneyimi olduğunu kaydetti.  

“Pit” filmindeki ana roller, profesyonel olmayan aktörler George Dzhabiev, Georgy Muzaev ve Valery Byazrov tarafından oynandı. Kaçırılan genci canlandıran Georgy Dzhabiev, çekimin kendisi için kolay olmadığını ve öncelikle karaktere dönüşmenin zor olduğunu söyledi: ”O zaman yaşamadım, savaşı ve tüm bu korkuları görmedim; ancak filme almadan önce senaryo yazarı Zaur Tsogoev ile konuştum, bu konuyla ilgili mevcut videoları izledim, makaleler okudum. En önemli şey, kahramanımın esaret ve daha fazla kaçış denemelerinden geçmesinin ne kadar zor olduğunu göstermekti.”  

Anna Kabisova, filmi yaratan genç ekip hakkında “Cumhuriyet’te film çekmek için mevcut olan imkânlar ve koşullar ve bunun ekibin için ilk film işi olduğu göz önüne alındığında, festivallere layık bir film yaptılar. Ve en önemlisi, yazarlar muazzam bir deneyim kazandılar, çekim sürecine katıldılar ve kendilerine yeni bir yön belirlediler. Bu adamların çelik bir karakteri var, onlara yatırım yapmanız, onlara güvenmeniz ve onlara yardım etmeniz gerekiyor. Ve Osetya’da sinemasının geleceği bu çocuklar” yorumunda bulundu. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz