‘Bu savaş, bizim savaşımız değil’

0
200

Çerkes aktivist İbrahim Yağan, sosyal medya hesabı üzerinden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferberlik ilanına karşı Rusya Federasyonu içerisindeki Çerkeslere seslendi. Çerkes nüfusunun sayıca az olduğunu söyleyen Yağan, çocukların savaşa katılmaması için Çerkes anne-babaları uyardı. 

Yağan’ın yaptığı açıklamada, “Devam eden savaşla bağlantılı olarak Putin bir karar aldı ve Rusya’da seferberlik ilan etti. Konuyla alakalı halkıma seslenmek istiyorum. Bu savaş, bizim savaşımız değil. Bu savaşta bizim bulunmamız doğru değildir. Bu savaşı Rus halkı dahil Rusya’da yaşayan halkların hiçbiri tasvip etmiyor. Bu savaşı isteyenler, Rusya’nın tüm servetini kendi servetleri olarak gören ve onu istedikleri gibi tüketen Putin ve çevresindeki bir grup savaş sever azınlıktır” ifadeleri yer aldı. 

Kabardey-Balkar Cumhurbaşkanı Kazbek Kokov, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Kocoka ve Dünya Çerkes Birliği (DÇB) Başkanı Hauti Sohrokov’a seslenen Yağan, “Eğer bu savaşa halkımızı dahil etmek için taraf olursanız, gençlerimizin kanı anlamsız yere akacaktır. Unutmayın ki bunun sorumluluğu ağır olacaktır. Halkımızın ve gençlerimizin akan kanından elbet bir gün sorumlu tutulacaksınız. Dahası, bu sorumluluğun hesabını halka vermekten bir şekilde kaçsanız da Allah’a hesap vermekten kaçamayacaksınız. Size düşen halkınızı bu anlamsız savaştan korumak olmalıdır” dedi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz