‘Kim Mihri’ Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışacak

0
383

Abaza ressam Mihri Rasim Açba’nın hayat hikâyesini konu alan “Kim Mihri” belgeseli, 1-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin “Ulusal Belgesel” kategorisinde yarışacak. 

Berna Gençalp’in yönetmenliğindeki animasyon türündeki belgeselde, Mihri’nin 19. yüzyılın sonunda Osmanlı İstanbul’unda başlayıp Roma, Paris ve New York’a uzanan hikâyesini ortaya çıkarmak üzere, “Kim Mihri” sorusu soruluyor. 

Antalya Altın Portakal Film Festivali seçici kurulu, belgeselin tanıtımında şu ifadeleri kullandı: “Osmanlı’nın son döneminde ayrıcalıklı bir çevrede büyüyen ve yeteneği fark edilince saray ressamı Zorano’dan aldığı derslerle resim çalışmalarına başlayan Mihri Rasim, pek çok kadın ressamın yetişmesine ön ayak olan, resim tutkusunun peşinde gitmek için dönemin toplumsal koşullarına karşı yüzmekte çekinmeyen, çok daha bilinir olması gereken bir sanatçımız.  

Bu yetenekli ve başına buyruk kadın ressamın boşluklarla dolu, üç kıtaya uzanan ve hiç anlatılmamış hikâyesini görünür kılan Berna Gençalp’in yönettiği ‘Kim Mihri’, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film Yarışması seçkisinde.” 

  

Berna Gençalp 

Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde sinema üzerine lisans ve yüksek lisans öğrenimi gördü. Yunanistan’da Mediterranean Film Institute, Macaristan’da Katapult senaryo atölyelerine uzun metrajlı kurmaca film senaryoları “Celal Bey ve Peruk Hikâyesi” ile katıldı. Berlin Film Festivali’nin Talent bölümüne davet edildi. Türkiye’de bağımsız canlandırma sinemasını geliştirmeyi amaçlayan Canlandıranlar Derneği’nin isim annesidir. Canlandıranlar Festivali’nde farklı görevlerde çalışmaktadır. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz