Neler oldu?

0
352

Hedef gösterilen İranlı müzisyen Mohsen Namjoo’nun beş konseri iptal edildi 

Daha önce de birçok etkinliği iptal edilmesi için şarkıcıları ve müzik gruplarını hedef gösteren ‘Müdafaa-i İslam Hareketi’ adlı oluşum ve Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Mustafa Çopursuz, Namjoo’nun konserinin iptal edilmesi için kampanya başlattı. Hakkındaki iddiaları reddeden Namjoo, “Her zaman ilham kaynağım olan Kur’an-ı Kerim’le asla alay etmedim, küçük düşürmedim” ifadelerini kullanmıştı. 

Mohsen Namjoo’nun hedef gösterilmesinin ardından 3 Aralık Bursa Merinos AKKM, 8 Aralık Konya Selçuklu Kongre Merkezi, 10 Aralık Van Nur Tatar Kongre Merkezi konserleri iptal edildi. 

  

İstanbul’a 7 yeni denizyolu hattı 

İstanbul’da, deniz ulaşımının yaygınlaştırılması ve toplu taşıma entegrasyonunun sağlanması amacıyla 7 yeni deniz hattı oluşturulacak.  

Eklenecek yeni hatlar: 

Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Sütlüce-Eyüp 

Avcılar-Bakırköy-Kadıköy 

Avcılar-Bostancı 

Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada 

Çengelköy-Kabataş 

Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüp 

Bostancı-Caddebostan-Moda-Kadıköy-Kabataş 

  

Cumartesi Anneleri davası, 2023’e ertelendi 

Cumartesi Anneleri’nin 700. hafta eylemine yönelik polis müdahalesinde darp edilen ve aralarında kayıp yakınlarının da olduğu 46 kişi hakkında açılan davanın beşinci duruşması, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görüldü. Duruşma başlamadan önce adliye önünde basın açıklamasına kaymakamlık yasak getirdi. Adliye önünde toplanan kişiler polis ablukasına alındı. Polis tarafından gözaltına alınan 16 kişi, savcılık kararıylaa serbest bırakıldı. 

Davanın bir sonraki duruşması, 3 Şubat 2023’te görülecek. 

  

Ekonomistler, faiz indirimi kararını nasıl açıklayacağını şaşırıyor 

Dünyanın büyük merkez bankaları enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını artırırken, Türkiye’de Merkez Bankası büyüme odaklı politikası doğrultusunda yüzde 80’i aşan enflasyona rağmen eylül ayında da faizleri indirdi. 

Merkez Bankası’nın yüksek enflasyona rağmen, ekonomik aktivitede yavaşlamayı gerekçe göstererek bir kez daha faiz indirmesi, bu modele hiçbir açıklama bulamayan ekonomistlerin tepkisini çekmeye devam ediyor. 

  

İş cinayetleri raporu 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin düzenli yayımladığı iş cinayetleri raporuna göre 2022’nin ilk sekiz ayında en az 1.202 işçi çalışırken yaşamını yitirdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Muazzez Orhan Işık, iş cinayeti vakalarında Türkiye’nin 180 ülke içerisinde 149. sırada yer aldığını belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e soru önergesi verdi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz