Savaşa katılan Osetlerin sayısı 700’ü aştı

0
248

Kuzey Osetya Devlet Başkanı Sergey Menyaylo, Ukrayna’daki savaşta yer alan gönüllülerden oluşan Osetya bayrağı altında savaşan Kuzey Osetyalıların Birliği’ndeki askerlerin sayısının 700 kişiyi aştığını bildirdi. Başkan, bu birliğin görevinin savaşan askerlere ateş desteği vermek olduğunu ve yakında 30 km mesafeden atış yapabilen silahların yanı sıra yeni araç gereçlerle de donatılacaklarını açıkladı.  

Bu arada 1 Eylül itibariyle Kuzey Kafkas Federal Bölgesi’nden savaşta ölenlerin sayısının (resmi rakam: 5.937) 492 olduğu ve en fazla kaybın 225 kişi ile Dağıstan’dan, en az kaybın 5 kişi ile Karaçay-Çerkes’ten olduğu açıklandı. Kuzey Osetya sakinlerinden ise 96 kişi hayatını kaybetti. Resmi rakamların gerçeği yansıtmadığı iddia ediliyor. Kuzey Kafkasya’dan nüfusumuza göre çok daha fazla kaybın olması ise daha yoksul ve gelişmemiş bölgelerden daha fazla gönüllü yazılmasıyla ilişkili olduğu da bir gerçek.     

Esas şaşırtıcı olan, en önde savaşan özel Çeçen birlikleri diye lanse edilen Kadirov’un birliklerinin verdiği kaybın görece çok az (25) olması. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz