DÇB Başkanı Sokhroko Hauti’yi kınıyoruz!

0
299

Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ümit Dinçer, 22-23 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Kafkas Dernekleri Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında; kamuoyunda Dünya Çerkes Birliği (DÇB) olarak bilinen Uluslararası Çerkes Derneği Başkanı Sokhroko Hauti ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde kendisinin anavatana girişiyle ilgili tehdit edildiğini, yapılan özel telefon konuşmasının ise diğer DÇB bileşenlerinden oluşan bir heyete dinletildiğini açıklamıştır.  

Bizler, Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak tüm bileşenlerimizle birlikte hareket ederken zaman zaman benzer veya farklı görüşlere sahip olabiliriz. Bu düşüncelerimizi toplumumuzun geleceği için federasyonumuzun yetkili organlarında dile getiriyor ve çok sesli, demokratik bir kurum olma anlayışımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Görüş ayrılıklarımızı tartışırken bize yakışan davranış kurallarının dışına çıkmamaya özen gösteriyoruz. Bu sebeple, diasporanın en büyük çatı örgütü KAFFED’in demokratik mekanizmaları içerisinden seçimle göreve gelen Genel Başkanımıza yapılan tehdit ve hakaretleri sadece kendisine değil tüm topluma yapılmış olarak kabul ediyor ve genel başkanımızın yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.  

Biz aşağıda imzası bulunan KAFFED üyesi dernekler olarak; Genel Başkan’ımız Prof. Dr. Ümit Dinçer’i telefon görüşmesinde tehdit eden, özel konuşmaları izinsiz bir şekilde kayıt altına alınarak başkalarına dinleten DÇB Başkanı Sokhroko Hauti’yi şiddetle kınıyor, kendisini bu hususta hem genel başkanımızdan hem de toplumumuzdan özür dilemeye davet ediyoruz.  

  

İmzalar 

Adana Çerkes Kültür Derneği, Afşin Kafkas Kültür Derneği, Antalya Çerkes Derneği, Arıkbaşı Köyü Kafkas Derneği, Bahçelievler Kafkas Çerkes Derneği, Biga Kafkas Kültür Derneği, Bozüyük Kuzey Kafkas Kültür Derneği, Bursa Çerkes Kültür Derneği, Ceyhan Kuzey Kafkas Kültür Eğitim Derneği, Çerkes Derneği (Ankara), Çerkes Kültür Evi Derneği, Çorum Kafkas Kültür Derneği, Denizli Kafkas Kültür Derneği, Düzce Adige Kültür Derneği, Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği, Göksun Çerkes Kültür Derneği, Gönen Çerkes Kültür Derneği, Hamamözü Çerkes Derneği, İnegöl Çerkes Kültür Derneği, İstanbul Kafkas Kültür Derneği, İstanbul Uzunyayla Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği, İzmir Çerkes Kültür Derneği, Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Bekir Sami Yavuz, Karacabey Kuzey Kafkasya Kültür Derneği, Kdz. Ereğli Kafkas Kültür Derneği, Kocaeli Kafkas Derneği, Manisa Çerkes Kültür Derneği, Mustafakemalpaşa Çerkes Kültür Derneği, Reyhanlı Çerkes Derneği – Adığe Khase, Sakarya Kafkas Kültür Derneği, Samsun Çerkes Derneği, Silivri Kuzey Kafkas Kültür Derneği, Sinop Kafkas Derneği, Soma Kafkas Kültür Derneği, Sungurlu Kafkas Kültür Derneği, Susurluk Kafkas Derneği, Tokat Çerkes Derneği, Uzunyayla Kafkas Kültür Derneği/İstanbul, Yalova Çerkes Birliği Kültür ve Dayanışma Derneği. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz