Milletvekili transferleri

0
299

AKP, CHP ve İYİ Parti arasındaki milletvekili transferleriyle partilerin ‘vitrin yenileme’ çalışmaları seçim döneminden önce başladı. İktidar partisinin tüm kademelerinden muhalefete geçişler de arttı. 

CHP’den istifa ederek geçtiği Memleket Partisi’nden de istifa eden Mehmet Ali Çelebi’nin son durağı AKP oldu.  

Çelebi’nin transferinin ardından AKP Şanlıurfa Milletvekili Eşref Fakıbaba hem partisinden hem de vekillikten istifa ettiğini duyurdu. Fakıbaba’nın yeni adresi İYİ Parti oldu. Öte yandan İYİ Parti, Habertürk yazarı Kürşad Zorlu ve eski AKP’li vekil Turhan Çömez’i de transfer etti. İki dönem MHP’den belediye başkanlığı yapan ve AKP’den 22. Dönem Erzincan Milletvekili olan Talip Kaban da İYİ Parti’ye geçti. İYİ Parti’nin bünyesine katacağı isimlerden birisinin de eski MHP milletvekili ve Grup Başkan Vekili Oktay Vural olabileceği ifade edildi. Siyasi kulislere yansıyan iddialara göre Akşener’in özellikle kadrosunda istediği deneyimli siyasetçinin ne cevap vereceği ise bilinmiyor. 

AKP’de milletvekilliği yapan 3 isim ise CHP’ye katıldı. İlk katılan isim, Hakkâri eski Milletvekili ve Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı olan Rüstem Zeydan oldu. Daha sonra Ağrı eski Milletvekili Naci Aslan ve Hakkâri eski Milletvekili Fehmi Öztunç da CHP rozeti takan isimler arasına katıldı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz