Neler oldu?

0
295

Yeşiller Partisi’nin kuruluşuna  ‘evrak gelmedi’ engeli 

Yeşiller Partisi, partinin kurulması için gerekli olan “alındı belgesi”ni iki yılı aşkın süredir İçişleri Bakanlığı’ndan alamıyor. Partinin kuruluş evrakına iki yıldan uzun süredir “alındı belgesi” verilmeyen Yeşiller Partisi’nden bir heyet, İçişleri Bakanlığı’na gitti. Yine teslim alınmayan evrakların bu kez dijital olarak gönderilebileceği söylendi. 

  

Adalet nöbetinde polisten tokat 

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde hasta ve infazları yakılan tutukluların ailelerinin 18 Aralık’ta düzenlediği adalet nöbetinde polis, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı. 

HDP’nin resmi Twitter hesabında “Arkasına iktidarın Suç İşleri Bakanı’nın gücünü aldığını sanan bu çete üyesi de arkasındaki güçler de suçlarının cezasını çekecekler. Roboski Katliamı’nın yıldönümünde Ferhat Encü’ye atılan bu tokadı ne biz ne de halklarımız unutacak. Hesap vereceksiniz!” ifadelerine yer verildi. 

  

Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan Dersim’de halk buluşması 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, 25 Aralık’ta Dersim’de “Şimdi Emek ve Özgürlük Zamanı” şiarıyla halk buluşması düzenledi. Buluşmada, yoksulluğa ve savaşa karşı örgütlü mücadele vurgusu yapıldı. 

Dersim Belediyesi’nin konferans salonunda gerçekleştirilen, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sezai Temelli, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Sosyalist Meclisler Federasyonu Dönem Sözcüsü Dilşat Canbaz Kaya, Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüsü Perihan Koca, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun katıldığı Buluşma, “Direne direne kazanacağız” sloganları ve alkışlarla son buldu. 

  

Zeynep Oral yeniden PEN Başkanı oldu 

Edebiyatı yüceltmek ve dünyanın neresinde olursa olsun düşünce ve ifade özgürlüğünü savunmak, korumak ve yaymak için 1921’de Londra’dan yola çıkan ve 102 ülkede varlık gösteren Dünya Yazarlar Derneği’nin (PEN) Türkiye merkezinin başkanlığına yeniden Zeynep Oral seçildi. 

 

11. yılında Roboski

Şırnak’ın Roboski Köyü’nde 28 Aralık 2011 tarihinde bombalanarak katledilen 19’u çocuk 34 kişi, mezarları başında anıldı. Anmada, faillerin yıllardır ortaya çıkarılmadığına ve adaletin sağlanmadığına vurgu yapıldı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz