‘Birlikte kazanacağız’

0
262

Seçime girme yeterliliği elde eden Yeşil Sol Parti’nin İstanbul 2. Olağanüstü Kongresi, 25 Aralık Pazar günü İstanbul’da Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde “Birlikte kazanacağız” şiarıyla yapıldı. Kongreye çok sayıda delegenin yanı sıra, Yeşil Sol Parti Genel Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, çeşitli sendika, dernek ve siyasi parti temsilcileri de konuk olarak katıldı. 

Yeşil Sol Parti Genel Eş Sözcüsü İbrahim Akın, yaptığı konuşmada her gün daha çok sıkışan iktidarın bundan sonra da her türlü saldırıyı yapmaktan kaçınmayacağını, fakat buna karşı kendilerinin de bu saldırılara karşı hazırlıklı olduklarını belirterek “bu rejimden kurtulmanın yolu bu iktidardan kurtulmaktan geçiyor” dedi. 

Kongrede konuşan HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de toplumun ve demokratik muhalefetin her yerde iktidarın saldırılarına maruz kaldığını söyledi. Gülüm, “Her yerde yoğun bir saldırı ile karşı karşıyayız. Bu saldırıların asil nedeni iktidarı kaybetme korkularıdır. Yeşil Sol Parti, HDP ve Emek-Özgürlük İttifakı iktidarın bu saldırılarına karşı cevabı verebilecek güçlerdir” dedi. 

Kongrede yapılan değerlendirmelerde, yoğun örgütlenme faaliyeti yürüten Yeşil Sol Parti’nin, seçimlere girme yeterliğini sağladığı belirtilerek, HDP’nin kapatılması durumunda demokratik seçeneğin inşa edilebilmesi ve halkın iradesinin temsilinin sağlanması amacıyla sorumluluk almaya hazır olduğu vurgulandı. 

Değerlendirmelerin ardından yapılan seçimlerle yeni il yönetimi belirlendi. Yeşil Sol Parti’nin İstanbul eş sözcülüklerine Beser Çelik ve Mevlüt Ustabaş seçildi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz