DAAK’ın 8. kongresi Sohum’da yapıldı

0
382

30 yıl önce kurulan Dünya Abhaz-Abaza Kongresi’nin (DAAK) 8. Kongresi, hem tarihi anavatan Abhazya’da hem de diaspora ülkelerinde yaşayan Abhaz ve Abazaların katılımı ile gerçekleşti. 

7-8 Aralık tarihlerinde 11 ülkeden 130 delegenin Sohum’da bir araya geldiği kongre, DAAK’ın 30 yılını özetleyen belgesel gösterimi ile başladı. Kongreye onur konuğu olarak katılan Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjanya’nın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda DAAK Konseyi Başkanı Musa Egzek, DAAK’ın son beş yılda yaptığı çalışmaları ve gerçekleştirilen projeleri anlattı. 

Açılış töreninde ayrıca Abhazya’daki dans gruplarından ve Karaçay-Çerkesya Cumhuriyeti Devlet Filarmoni Derneği Merkury Dans Tiyatrosu’ndan dansçıların katıldığı bir gösteri yapıldı. 

Kongrenin ikinci gününde yapılan oylamada, DAAK konsey başkanlığı görevine Musa Egzek yeniden seçildi. 

DAAK Yüksek Konseyi’nde 5 yıl süreyle delege olmak üzere Abhazya’dan Arda Ashuba, Alina Bartsits, Dzhambul Injgia, Nuri Kvarchia, Vadim Kharazia ve Vyacheslav Çirikba; San Petersburg’dan Musa Egzek; Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti’nden Mukhadin Aubekov, Umar Konçev, Murat Mukov ve Armida Çagava; Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nden Vladimir Pshenokov, Moskova’dan Beslan Agrba, Oleg Bartsits, Beslan Kobahia, Muradin Kurçukov; Avrupa ülkelerinden Erkan Hacimba; Türkiye’den Bülent Özbelli Ayüzba, Kamil Berkkan Barkan, Atilla Çelik Bganba, Murat Yıldırımgeç Geçba, Mehmet Rüzgar Napş, Şamil Ertaş Yaşba; Acara’dan Natalie Lazba ve Suriye’den Şeref Marşan seçildi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz