Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

İstismar rezaletinin ilk duruşması 30 Ocak’ta

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin “6 yaşında imam nikâhıyla evlendirildiğini ve cinsel istismara maruz kaldığı”nı belirterek şikâyetçi olmasının ardından toplumda yankı uyandıran ve tepkilere neden süreçte yeni gelişmeler yaşandı. 

6 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin dava kapsamında, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında tutuklanmaları talebiyle yakalama kararı çıktı. 15 Aralık’ta tutuklanan Gümüşel ve İstekli’nin ifadeleri ortaya çıktı.  

Mahkemede son sözü sorulan Gümüşel, “Yakalama kararını kabul etmiyorum. Mahkemeye dışarıdan müdahale üzerine verilen kararın uygunsuz bir iş olduğuna itikat ediyorum” dedi. 

İstekli’nin ise, “Mahkemenizin duruşma tarihi ilk olarak mayıs ayına verildi. Sonra ocak ayına alındı. Bu karardan 2 gün sonra hakkımda yakalama kararı çıkarılması üzerine gidip kendim teslim oldum” diye konuştuğu kaydedildi. 

H.K.G.’nin babası Gümüşel ve zorla evlendirildiği İstekli’nin tutuksuz yargılanmaları kamuoyunun tepkisini çekmişti. 

Zanlılara daha önce iki kez tutuklama talep edildiği, ancak mahkemenin reddettiği ortaya çıkmıştı. 

İddianameyi kabul eden Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2023 tarihine duruşma günü vermişti. Kamuoyunda giderek artan tepkilerin üzerine geri adım atılmış ve duruşmanın 30 Ocak 2023 tarihinde görülmesi kararlaştırılmıştı. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası istenirken, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası talep ediliyor. 

Yazarın Diğer Yazıları

“Derneklerimiz kültürel temelde örgütlenmeler olmakla birlikte sürgün ve soykırım, anadili, dönüş hakkı gibi taleplerimizin aslında siyasetin konusu olduğu açık”

-Nasıl bir KAFFED/Federasyon/Birlik hayaliniz var? Üye derneklerle ilişkiler, uluslararası kurumlarla ilişkiler, sürgün, soykırım, başta anadili olmak üzere kimliğe ve kültüre dair her konuda nasıl...

Vefat: Zafer Sürer

Ankara Çerkes Derneği’nin kültür ve anadili emekçilerinden, Adana Kayapınar Köyü’nden Şejoko Zafer Sürer vefat etmiştir. Ailesi, yakınları ve sevenlerine sabır dileriz. Tha bu acıyı unutturacak başka...

İKKD’nin küçük yönetmenlerinden ‘Kavuşma’

Bayrak tüm dünyada bir ulusu oluşturan en temel yapıtaşlarından biri olarak kabul görülür. Aslında bir sembol olmaktan öte milletin tarihidir, ruhudur. Geçmişten geleceğe...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img