Paris’te ırkçı saldırgan dehşeti: 3 ölü

0
253

Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi yakınlarında 23 Aralık’ta düzenlenen silahlı saldırıda saldırıda Evin Goyi, Sanatçı Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl yaşamını yitirdi. Saldırıda ayrıca 1’i ağır 3 kişi yaralandı..  

Yetkililer, geçmişte bir göçmen kampına “silahlı ırkçı saldırı” düzenlemek suçundan hakkında soruşturma bulunan 69 yaşındaki William Mallet adındaki Fransız bir erkeğin gözaltına alındığını bildirdi.  

Paris Savcısı Laure Beccuau, saldırganın tutuklu yargılanmasını talep etti. Mallet hakkında, “ırk, etnik köken, ulus veya dine dayalı suikast ve suikast teşebbüsü ile izinsiz silah temin etmek ve bulundurmak” suçlarından adli soruşturma açıldı. 

Katledilen Emine Kara, Abdurrahman Kızıl ile Mîr Perwer’in ailelerinin avukatı David Andic, saldırının siyasi amaçlı olduğunu savunarak, saldırganın “adli suçlar” kapsamında yargılanmasını kabul etmediklerini belirtti. 

La France insoumise (Boyun Eğmeyen Fransa) Partisi lideri Jean-Luc Mélenchon, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda zanlının terör suçlamasıyla yargılanması gerektiğini belirtti. 

Paris Savcılığı’ndan yapılan açıklamada, saldırganın yabancılara karşı “patolojik bir nefret duyduğunu” itiraf ettiği belirtildi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz