Hamit Kaplan

0
393

Pehlivan

Güreş tarihinin dünyadaki en kariyerli sporcuları arasında yer alan, henüz 43 yaşındayken hayata veda eden, rekorları hâlâ kırılamayan dünya ve olimpiyat şampiyonu Ligecko Hamit Kaplan ile hocası milli güreşçi ve milli takım antrenörü Guğoj Adil Candemir’in hayatı belgesel oldu.  

Hamamözü Kaymakamlığı ve Hamamözü Belediyesi’nin öncülüğünde Serdar Çolak’ın yönetmenliğini yaptığı biyografik belgesel “Pehlivan” için, Hamit Kaplan’ın ölüm yıldönümü olan, 5 Ocak 2023 tarihinde Hamamözü ve Amasya’da ayrı ayrı gala programı düzenlendi. 

175 kez milli formayı giyen Hamit Kaplan’ın geride bıraktığı fotoğraflar ve kullandığı eşyaların yanı sıra arşivlerdeki müsabaka görüntülerinin de yer aldığı belgeselde, güreş camiasının önde gelen isimleri ve yakınlarının anlattıkları da kaydedildi.


Soldan sağa: Nesren Şırayder, Cankat Devrim, Bislan Jaloqua

İstişare toplantısı 

Ankara Çerkes Derneği, Onur Kurulu üyeleri ve eski dernek başkanlarının katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi.  

14 Ocak’ta düzenlenen toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Bislan Jalouqa tarafından derneğin idari-mali durumu ve faaliyetlerle ilgili bir sunum yapıldı. Onur Kurulu üyeleri de fikir ve önerilerini paylaştı. Toplantının ikinci bölümünde önümüzdeki aylarda yapılacak faaliyetlerle ilgili katılımcıların düşünceleri alındı. Onur Kurulu üyelerinin de katılımıyla 14 Ocak akşamı Janak Mehmet Rıza’nın “Kabardanın Bitmek Bilmeyen Mücadelesi ve Bir Sürgünün Anatomisi” kitabının söyleşisi ve imza günü Dr. Sevda Arslan moderatörlüğünde yapıldı.  

Toplantıya sağlık sorunları sebebiyle katılamayan Onur Kurulu üyelerini evlerinde ziyaret etmek üzere bir çalışma başlatıldı, bu kapsamda Bislan Jalouqa ve Elbruz Halk Dansları Topluluğu Koordinatörü Nesren Şırayder, Onur Kurulu üyesi Cankat Devrim’i ziyaret etti. Ziyarette Çerkes el sanatları, müzik ve folklor konusunda yoğun bilgiler paylaşan Devrim, kaybolmaya yüz tutmuş bazı müziklerin sözlerini paylaşarak kayda geçmesini sağladı, ayrıca Ürdün Çerkes Okulu’nda bulunduğu dönemde yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz