24 Nisan anmasına yasak

0
249

“24 Nisan Anma Platformu”nun bu yıl Kadıköy’de düzenlemek istediği 24 Nisan anması, İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı. Valilik geçen yılki anmayı da yasaklamıştı. Anmalar, 2010-2019 yılları arasında kesintisiz biçimde yapılmıştı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon’un, 24 Nisan’da Sultanahmet’teki Türk ve İslam Eserleri Müzesi önünde yapacağı basın açıklaması, İstanbul Valiliği’nin konuşma metninden “soykırım” kelimesinin çıkarılmasını istemesi nedeniyle iptal edildi.

16 Avrupalı parlamenter ve İHD İstanbul şubesi yöneticileri, İstanbul Valiliği’nin metnin “soykırım” gibi belli kelimeler olmaksızın okunabileceğine ilişkin talebini reddetti.

İHD Eş Genel Başkanı avukat Eren Keskin, “O kelimeler olmadan açıklama yapılmasının bir anlamı yok. Geçen sene de ondan önceki sene de OHAL vardı. 2015’ten bu yana ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kalıyoruz” diye konuştu. İHD’nin açıklaması, derneğin ofisinde okundu.

24 Nisan’da Ankara’da yapılması planlanan “Unutma Yüzleş – 1915” başlıklı panele de yasaklama getirildi. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara İl Meclisi tarafından düzenlenen panel, Ankara Valiliği tarafından yasaklandı. HDK, yaptığı açıklama ile paneli ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz