‘Alanlar’ operasının prömiyeri

0
296

Ulusal opera ‘Alanlar’ın prömiyeri, Vladikavkaz’daki Mariinsky Tiyatrosu Şubesi’nin sahnesinde 25 Mart tarihinde gerçekleşti.

Opera, Rusya’nın Onurlu Sanat İşçisi, Kosta Khetagurov Devlet Ödülü sahibi Atsamaz Makoev tarafından Vladimir Gutnov’un bir librettosuna yazılmıştır. Gösterinin yönetmenliğini Kosta Khetagurov Devlet Ödülü sahibi Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti Halk Sanatçısı Anatoly Galaov üstleniyor. Prodüksiyonun müzik direktörü Rusya Halk Sanatçısı Larisa Gergieva’dır. Operanın ve olay örgüsünün parlak müzik diline, şarkıcıların harika seslerine, etkileyici dekorlara ve Mariinsky Tiyatrosu’nun sanat ve prodüksiyon atölyelerinde yaratılan karakterlerin renkli kostümlerine (performansın yapım tasarımcısı, Rusya Federasyonu Onur Sanatçısı Yuri Abisalov’dur) izleyici kayıtsız kalmayacaktır.

Şef Nikolai Khondzinsky yönetimindeki Kuzey Osetya-Alania’daki Mariinsky Tiyatrosu Şubesi Senfoni Orkestrası ve Kuzey Osetya-Alania’daki Mariinsky Şube Tiyatrosu’nun koro ve bale dansçılarının yanı sıra Devlet Digorya Dram Tiyatrosu’nun önde gelen sanatçılarının da görev aldığı, iki perdelik ve iki saat kadar süren ulusal opera ‘Alanlar’ın prömiyerinde başrollerdeki Yuri Fedotov, Elena Skaldina ve Vadim Dudayev’in yanı sıra uluslararası yarışmalarda ödül kazanmış sanatçılarımız Savva Khastaev ve Bakuri Kalichava da görev aldılar.

Büyük göç döneminde Ortadoğu’da geçen opera, barbarlara karşı korunmak için Roma’nın hizmetinde olan Alanlı savaşçıların büyük bir müfrezesinin başarıyla tamamladığı bir savaşın ardında yaşananlar bağlamında eski gelenekleri de sergilerken zamansız konuları ele alıyor; güç ilişkileri, bencillik, ihanet, aile bağları ve kişilik çatışmaları.

Opera hakkında bir solist ile yapılan söyleşi için:

https://www.youtube.com/watch?v=O70nzVouy8U

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz