‘Alevilerin mücadelesi sandığa yansıyacak’

0
251

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) İzmir yöneticisi Fırat Dikmen, iktidarın Alevi politikalarına karşı seçimlerde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’ni (Yeşil Sol Parti) destekleme çağrısı yaptı. Dikmen, “Mücadelemiz sandığa yansıyacaktır” dedi.

Gazete Duvar’dan Uğurcan Boztaş’a röportaj veren Dikmen, iktidar değişikliğini “AKP-MHP faşizminin” kurumsallaşmasını önlemek için önemli bulduğunu ve iktidarın değişmesinin Alevilere de nefes aldıracağını ifade etti.

Alevilerin, tercihlerini Yeşil Sol Parti’den yana kullanması gerektiğini belirten Dikmen şunları söyledi: “Alevi öğretisi, 3 öğe üzerinde özgünlüğünü ortaya koyar. Bunlar; kadına bakış, doğaya bakış ve özgürlük sorununa bakıştır. Yeşil Sol’un eşbaşkanlık temsiliyeti, yol sürdürücülerimiz ana ve pir ile örtüşür. İnancımız, doğayı tahakküm alanı olarak görmez. İnsanı ve canlıları doğanın bir parçası kabul eder.

Coğrafyamız ise insansızlaştırılma çabası ile karşı karşıyadır. Maden sahalarına açılarak, depremde de gördüğümüz gibi Alevi köylerine moloz dökülerek insansızlaştırılma çabası sürdürülüyor. Bu seçim bizim için doğamızı da savunacağımız bir seçim olacaktır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz