Demirtaş’tan Erdoğan’a aslanlı, çakallı yanıt

0
201

HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Birileri, aslanları kafese kilitleyince çakalların ormanın kralı olacağını sanıyordu. Yanıldılar, yenildiler” dedi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal D ortak yayınında, HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı kastederek, “Zaten Selo’nun kendisi aslında Kürt değil, Zazadır. Ama ne yapıyor, Kürt evlatlarımızın da ölümü üzerinden kendisine bir rant devşirmeye çalışıyor” sözlerine Demirtaş’tan cevap geldi.

Başak Demirtaş, eşi Selahattin Demirtaş’ın Erdoğan’ın bu açıklamasına yanıtını Hakkâri’de düzenlenen Yeşil Sol Parti mitinginde paylaştı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Demirtaş’ın mesajında şu ifadeler kullanıldı:

“Şimdi kaybetmenin paniği ve korkusuyla, meydan meydan gezip, ‘Selo, Selo’ diye kuyruğuna basılmış kedi gibi miyavlayıp duruyor. Birileri, aslanları kafese kilitleyince çakalların ormanın kralı olacağını sanıyordu. Yanıldılar, yenildiler. Şimdi ormanın kralı, 14 Mayıs’ta sandığa gidecek olan sizlersiniz artık. Bizi öz vatanımızda köleliğe mahkûm etmek isteyenlere Colemerg (Hakkâri) halkından tüm siyasi tarihimizin rekor oyunu bekliyorum, rica ediyorum. Önce bu zulüm düzenini durduracağız, sonra da hep beraber yaralarımızı saracağız.

Yapacağımız ilk iş, demokrasiyi büyüterek barışa katkı sağlamak, Kürt sorununu Meclis çatısı altında çözüme kavuşturmak için çalışmak olacaktır. Bunun için de Yeşil Sol Parti’nin en güçlü şekilde Meclis’te olması hayati derecede önemlidir. Elbette Kürt sorununun bütün muhataplarıyla diyalog ve işbirliği içinde başaracağız bunu.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz