Neler oldu?

0
135

Gezi tutuklusu Can Atalay, Meclis’te

Geçen yıl görülen Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan ve 1 yıldır tutuklu olan avukat Can Atalay, TİP listelerinden Hatay milletvekili seçilerek Meclis’e girmeye hak kazandı.

Atalay’ın mazbatası, 25 Mayıs’ta Atalay’ın avukatı Bülent Akbay, TİP Hatay İl Başkanı Şahin Kışlakçı, TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam, il yönetimi ve parti üyeleri tarafından Hatay İl Seçim Kurulu’ndan teslim alındı.

 

AYM kararına yine uyulmadı

Cumartesi Anneleri’nin gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle gerçekleştirdikleri eylem 948’inci haftasında devam etti. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “ihlal” kararlarına rağmen polis ablukasının sürdüğü Galatasaray Meydanı’nda açıklama yapmak isteyen Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları yine polis engeli ve gözaltılarla karşı karşıya kaldı.

 

Dicle Müftüoğlu ve Sedat Yılmaz tutuklandı

Ankara merkezli soruşturma kapsamında 15 kentte düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz, Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde tutuklandı.

 

İstifa etti ama koltuk tatlı geldi

Çadır ve kan sattığı ortaya çıkan Kızılay’da dönemin başkanı Kerem Kınık, 12 Mayıs’ta istifa etmişti ama Kızılay Yatırım Holding Anonim Şirketi, Kızılay İçecek, Kızılay Çadır gibi 11 şirketin yönetim kurulu başkanlığını halen sürdürüyor.

 

Sokak müzisyeni ‘ırkçı cinayet’e kurban gitti

Kadıköy Rıhtım’da şarkı söyleyen 30 yaşındaki sokak müzisyeni Cihan Aymaz, 2 Mayıs’ta bir kişinin istediği “Ölürüm Türkiye’m” isimli şarkıyı çalmadığı için kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Aymaz’ın ölümüne ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon’un Twitter hesabından, “Kürt sokak müzisyeni, HDP gönüllüsü Cihan Aymaz, “Ölürüm Türkiye’m” şarkısını söylemediği gerekçesiyle ırkçı fail Mehmet Caymaz tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Bu, ırkçı bir cinayettir! Failin en üst sınırdan cezalandırılmasını istiyoruz” açıklaması yapıldı.

 

EMEP’in başkanı Selma Gürkan oldu

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz’in hem görevinden hem parti üyeliğinden istifasının ardından toplanan Genel Yönetim Kurulu, Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan’ı genel başkanlık görevine getirdi.

 

Açlık sınırı 12 bin liraya dayandı

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Ar-Ge birimi KAMU-AR’ın açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının “Mayıs 2023” sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Açıklanan sonuçlara göre, 4 kişilik ailenin açlık sınırı 11 bin 810 liraya, yoksulluk sınırı ise 31 bin 152 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı son bir yılda toplam 11 bin 748 lira arttı.

 

Borç yapılandırmada süre uzatıldı

Devlete olan borçların yapılandırılması için tanınan başvuru, bildirim ve beyan süreleri 1 ayuzatılarak 30 Haziran’a ertelendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’a kadar uzatıldı. Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları bu kapsamda yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz