‘Aile Mirası Reçeteler’

0
980

Göçmen Artisan Bakery’nin desteği ile Selin Atasoy’un hayata geçirdiği “Lezzet Göçünün İzinde… Aile Mirası Reçeteler” projesi, 15 Haziran’da Dada Salon Kabarett’de tanıtıldı.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan toplulukların yüzyıllar boyunca kuşaktan kuşağa aktardıkları geleneksel aile reçetelerini bir araya getiren proje kapsamında Türkiye’nin kadim yemek kültürü ve zengin lezzet mirası mercek altına alınıyor. Süryani, Ermeni, Musevi, Rus, Çerkes, Girit, Boşnak, Rum, Kürt, Arnavut, Bulgar ve diğer mutfak lezzetlerinin göçlerden sonra Türkiye’de nasıl yaşatıldığı ve aktarıldığı anlatılıyor.

Sözcü grubunda Sine Boran Art da var

Projenin tanıtımı kapsamında 10 gönüllü proje sözcüsüyle özel video röportajlar gerçekleştirildi. Sözcüler bu röportajlarda çok sevdikleri ve aile geçmişlerinde yeri olan bir hamur işi reçetesinin yanı sıra aile hikâyelerini, mutfak ve sofra kültürlerini paylaştı.

Proje danışmanı Sahrap Soysal’ın da içlerinde bulunduğu sözcü grubunda Ayfer Yavi, Gilda Kohen, Meri Çevik Simyonidis, Müjgan Doğunç, Nadya Şener, Neylan Ziyalar, Sine Boran Art, Takuhi Tovmasyan ve Yıldız Küçükkurt yer alıyor.

Projenin ilerleyen aşamalarında, Eylül 2023 itibarıyla projenin destekçisi Göçmen Artisan Bakery’nin Nişantaşı ve Galata mekânlarında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Farklı mutfak ve kültürlerin gönüllü sözcüleri ile bir araya gelinecek bu etkinlikler paralelinde projede yer alan lezzetlerden bazılarının Göçmen Artisan Bakery tarafından hayat geçirilmesi ve menüye entegre edilerek daha geniş kitlelerle paylaşılması da planlanıyor. Projeye katılmak isteyenlerin, konu başlığına “Aile Mirası Reçeteler” yazarak info@gocmen.co adresine e-posta göndermesi yeterli olacak.

https://www.youtube.com/watch?v=YJredfc4Q-s

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz