‘Kanlı Kravat’

0
255

2018 yılından itibaren, yüzlerce gönüllüsü ile Türkiye’de yaşanan hak ihlallerini haykıran AST (Advocates Of Silenced Turkey), Türkiye’de sivil ölüme maruz bırakılarak ölen, hapse atılan veya mağdur edilen kişilere ait hatıraların yer aldığı “Sosyal Soykırımlar Sergisi”ni “Kanlı Kravat” başlığıyla kitaplaştırdı.

“Sosyal Soykırım Sergisi”; Roboski kurbanları, Tahir Elçi, şehit Murat Tekin, Esma Uludağ, Garibe Gezer, Emine Şenyaşar, Haluk Savaş, Hatice Akçabay ve Alparslan Kuytul gibi toplumun çeşitli kesimlerinden 43 kişinin özel eşyalarına ev sahipliği yapmıştı.

Sosyal soykırımın sessiz ve canlı şahitleri olan eşyalar ilk kez geçen yıl haziran ayında New Jersey’deki Wyndham Hotel’de yapılan ‘Social Genocide Exhibition’ isimli programla lanse edilmişti.

28 Kasım 2015’te Diyarbakır’ın Sur ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden hukukçu ve insan hakları aktivisti Tahir Elçi’nin sergide yer alan kravatına ithafen “Kanlı Kravat” olarak adlandırılan, yazar Mina Leyla’nın yaklaşık bir yıllık çalışması sonucunda kitaplaştırılan “Sosyal Soykırım Sergisi”, e-book olarak 9 Haziran’da Google Books ve Google Play’de yayımlandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz