Neler oldu?

0
136

Kayyım rektör protestosunda öğrencilere bir yıl denetim kararı

Boğaziçi Üniversitesi ‘kayyım rektörü’ Naci İnci’nin 14 öğrenci hakkında suç duyurusunda bulunmasını protesto ederken gözaltına alınan 8 öğrenciden 4’ü ‘kamu malına zarar verme’ suçundan 10’ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezalarını ertelediği sanıkların bir yıl denetime tabi tutulmalarına hükmetti.


Depremzedelere geriye dönük fatura

6 Şubat depremleriyle birlikte birçok kentte altyapı çöktü ve günlük kullanım için suya erişim imkânsız hale geldi. Suya erişimin sorun haline geldiği yerlerin başında Hatay geliyor. Buna rağmen, Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (HATSU) yaptığı duyuruda, 6 Şubat tarihinden bu yana geçen süre zarfında kullanılan sular için fatura kesileceği ilan edildi.

Depremzedelere geriye dönük binlerce liralık faturalar gelmeye başladı.


Gazeteci Merdan Yanardağ tutuklandı

Tele1’de yayımlanan ‘4 Soru 4 Yanıt’ programında Abdullah Öcalan’ın tecridinin kaldırılması gerektiğini söyleyen gazeteci Merdan Yanardağ hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

26 Haziran’da Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen Yanardağ’ın tutuklu yargılanmasına karar verildi.


Çocuk işçi ölümleri

13 Haziran’da Ankara’da oto tamir dükkânında üzerine yük asansörü düşen 13 yaşındaki Harun Yıldız yaşamını yitirdi.

7 yaşındaki Suriyeli mevsimlik tarım işçisi Mohammed Zain, 18 Haziran’da Hatay Dörtyol’da işçi midibüsü ile bir otomobilin çarpışması sonucu hayatını kaybetti.


Asgari ücrete zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 1 Temmuz itibariyle yüzde 34 artışla net 11 bin 402 liraya yükseltildiğini açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz