Çerkesya Gençlik Kampı’nda 15 yaşındaki çocuğa cinsel istismar teşebbüsü

0
968

29 Temmuz-5 Ağustos tarihlerinde Antalya’da  düzenlenen  Çerkesya Gençlik Kampı’nda bir çocuğa cinsel istismar teşebbüsünde bulunulduğu ortaya çıktı.

Göksun Çerkes Kültür Derneği Başkanı Oktay Oğuz, kampa katılan 15 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismar teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle dernek başkanlığı görevinden alındı.

3 Ağustos Perşembe akşamı konu ile ilgili ilk paylaşım Almastı-Çerkes Kadın Hareketi tarafından gerçekleştirildi. Hemen ardından aynı akşam kamp yetkilileri tarafından ilk açıklama yapıldı. Açıklamada olayın 1 Ağustos Salı günü gerçekleştiği ifade edildi.

Göksun Çerkes Kültür Derneği’nin üç gün sonra yaptığı açıklamaya göre şiddet faili şüphelisi Oktay Oğuz dernek tüzüğü uyarınca disiplin kuruluna sevk edildi.

 

Türk Ceza Kanunu’nda suç teşkil ediyor

Kafkas Dernekleri Federasyonu olayın doğruluğunu teyit ederken federasyon tüzüğünde kişilere doğrudan bir yaptırım uygulama yetkisinin olmadığını ancak gerekli tüm adımları atacaklarını açıkladı. Mağdur edilen kişinin 18 yaşından küçük olması sebebiyle Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil ettiğini ifade etti.

Abhaz Dernekleri Federasyonu, İstanbul Kafkas Kültür Derneği, Ankara Çerkes Derneği, Kayseri Kafkas Derneği gibi Türkiye’den birçok kurum, dernek, gençlik ve İKKD Seteney Kadınları gibi kadın oluşumları benzer açıklamalar yaparak sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Şüpheli Oktay Oğuz’un görevden alındığı Göksun Çerkes Kültür Derneği Başkanlığı’na Nihal Arslan seçildi. Oğuz’un başkanlığında yönetime gelen kurulda ise henüz başka bir değişikliğe gidilmedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz