Diyanet, yargıya da el attı

0
208

Diyanet İşleri Başkanlığı, HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın da arasında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobani davasına katılma talebinde bulundu. Demirtaş ve arkadaşlarının cezalandırılmasını isteyen Diyanet’in açıklamasında, “Kamu hizmeti sağlayan kurumumuzun yönetiminde olan camilerin terör eylemleri sebebiyle zarar görmesi, toplum nezdinde devleti itibarsızlaştırmaya yöneliktir” ifadeleri kullanıldı.

Selahattin Demirtaş dosyası ile birleştirilen 6-8 Ekim Kobani olayları davası Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor. Savcının esas hakkındaki görüşüne karşı beyanlarının alınması için Kobani davasının duruşmaları 1 Ağustos’ta yeniden başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı da avukatları aracılığıyla mahkemeye dilekçe vererek sanıkların cezalandırılmasını istedi.

DW Türkçe’nin ulaştığı dilekçede, “karşı taraf” ibaresine, “Selahattin Demirtaş ve diğerleri” yazıldı. Dilekçede, Diyanet’in toplumun dini, ahlaki ve manevi değerlerini sürekli canlı tutmak amacıyla İslam dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, ibadet yerlerini yönetmekle görevli olduğuna dikkat çekildi. Diyanet’in, “Toplumun dini, ahlaki ve manevi değerlerini sürekli ayakta tutan, bütün insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlayan, İslam dini ile ilgili her konuda referans alınan en etkin ve en saygın kurum” olduğu öne sürüldü.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ise söz konusu dilekçeye tepki gösterdi. YSP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Diyanet’in toplumdan değil iktidardan yana taraf ve duyguları istismar eden bir kurum olduğunu öne sürdü. Diyanet’i “suçluların yanında” olmakla suçlayan Beştaş, “Bu ikiyüzlülüğü anlatmaya devam edeceğiz. Hayır, sarsılan sizin yalan dolanlarınız. Sarsılan sizin yalanlarınızdır. Sarsılan, sizin talan, çocuk istismarı, hukuksuzluklar karşısında suskunluğa bürünen ikiyüzlülüğünüzdür.

Diyanet İşleri Başkanlığı, açık şekilde Kürt düşmanlığı yapmaktadır. Bunu herkes görmelidir. Yargılanan siyasetçiler bizim onurumuzdur” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz