Neler oldu?

0
183

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım iptal mi edilecek?

Burdur’da toplu taşıma hizmeti veren Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, yaptığı yazılı açıklamada ücretsiz binişlerin bitirilmesi konusunda karar aldıklarını duyurdu. Önceden 65 yaş üstü vatandaşların, basın mensuplarının ve bazı işkollarında çalışanların ücretsiz olarak yararlandıkları bu hizmetten artık para alınacak.

Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk yaptığı açıklamada, Türkiye Şoförler ve Otobüsçüler Federasyonu ve Türkiye Tüm Özel Halk Otobüsler Derneği’nin de katılımıyla karar aldıklarını, 15 Ekim tarihinden itibaren 65 yaş ve üstü vatandaşların artık ücretsiz taşımayı kullanamayacaklarını belirtti.

Söz konusu kararın Türkiye genelinde uygulanıp uygulanmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

 

Gazeteci Barış Pehlivan yine cezaevinde

Gazeteci Barış Pehlivan, hakkında 2020 yılında açılan ve 3 yıl 9 ay hapis cezası verilen dava kapsamında beşinci kez cezaevine girdi. Marmara Cezaevi önünde açıklama yapan Pehlivan, “Bana haftalardır bir açıklama yapılmasını istiyorum. Neden ben bu ülkenin meclisinden çıkan ve beni de kapsayan yasadan faydalandırılmıyorum?” dedi. Bir makalesinde Libya’da görev yaparken hayatını kaybeden MİT mensubunun kimliğini deşifre ettiği gerekçesiyle Pehlivan’a 3 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti.

 

Ev sahibi ve kiracılar arasında yeni dönem

1 Eylül 2023’ten itibaren kiracısına karşı dava açmak isteyen ev sahipleri ya da ev sahibine karşı dava açmayı düşünen kiracılar öncelikle arabulucuya başvurmak zorunda.

Bu düzenlemenin kira davalarındaki yığılmaya ve kiracı-ev sahibi çatışmasına çözüm olup olmayacağı merak ediliyor.

 

İstanbul’da su oranı son dokuz yılın en düşük seviyesinde

Marmara Bölgesi’nde bu yıl yağışların azalmasıyla birlikte İstanbul’a su sağlayan 10 barajın 6’sında su seviyesi yüzde 20’nin altına, genel doluluk ise 33,58’e düştü. Söz konusu veri, son 9 yılın aynı dönemine göre en düşük oran olarak kayıtlara geçti.

 

7. Nilüfer Müzik Festivali iptal edildi

Bursa’da Nilüfer Belediyesi, eylül ayında yapılacağı duyurulan 7. Nilüfer Müzik Festivali’ni iptal etti. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, kaymakamlık tarafından uygulanan, yaşam tarzına müdahale eden yasakçı zihniyeti protesto etmek amacıyla iptal kararı aldıklarını söyledi.

 

Macron’un danışmanı ‘Türkiye Büyükelçisi’ olarak atandı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un atadığı yeni Türkiye Büyükelçisi Isabelle Dumont, Ankara’daki görevine başladı.

Son üç senedir Macron’un Avrupa ve Türkiye ile ilişkilerden sorumlu danışmanı olarak görev yapan Dumont, Türkiye’ye yabancı bir diplomat değil. 2011-2013 arasında Ankara Büyükelçiliği’nde görev yapan Dumont, iyi derecede Türkçe konuşuyor. Fransa dışişlerinin parlak diplomatları arasında gösterilen Dumont, 500 yıla dayanan Türk-Fransız diplomatik ilişkiler tarihine, bir tarafın diğerinin başkentine atadığı ilk kadın büyükelçi olarak geçti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz