Medvedev’in ilhak iması

0
245

Rusya’nın eski devlet başkanı, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev, Argumenty i Fakty gazetesinde yayımlanan yazısında, “Abhazya ve Güney Osetya bölgelerinde Rusya’ya katılma fikri hâlâ oldukça popüler” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana ülkenin en katı siyasi seslerinden biri haline gelen Medvedev’in yazısında “İlhak için iyi nedenler olursa büyük olasılıkla uygulanabilir. Endişelerimiz gerçekleşmeye yaklaşırsa, beklemeyeceğiz” ifadeleri yer aldı.

 

KKTC ve Kosova örneği

Abhazya ve Güney Osetya ile ilgili bir başka açıklamasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Kosova örneğini veren Medvedev, bu iki bölgenin diğer ülkeler tarafından tanınmasının genel konjonktürle çok yakından alakalı olduğunu belirterek, “Bizim bu bölgeleri tanıma kararımızın Batı’da heyecan yaratmadığı açık, tanımayacaklarını söylediler.

Elbette bundan sonra ne olacağını bilmiyoruz ama eminim ki tarih er ya da geç her şeyi yerli yerine oturtacaktır. Onları tanımak isteyen ve Batı’dan korkmayan devletler bunu başaracaktır” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz