Apartman yasasına tepkiler devam ediyor

0
368

 

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjania’nın onaylayıp meclise gönderdiği “Apartman Yasası” tasarısına tepkiler devam ediyor. Saniye Boran, Ahoçba İrfan Okuyucu ve Yavuz Gumba’dan oluşan Abhazya İnisiyatifi Grubu heyeti 20 Eylül’de Sohum’a giderek, ‘Abhazya’daki Apartman Yasasını Kabul Etmiyoruz’ kampanyasının ikinci aşamasında toplanan imzaları Abhazya Parlamentosu’na teslim etti. 

31 Temmuz’da Türkiye diasporasından 1.864 imza toplanmış ve Abhazya Parlamentosu Sözcüsü Laşa Aşuba’ya teslim edilmişti. 


Abhazya İnisiyatifi Grubu’nun 20 Eylül’de Abhazya Parlamentosu’na teslim ettiği imza kampanyası metninde şu ifadeler yer aldı: 

Anavatandaki sevgili kardeşlerimiz, 

Abhazya Ulusal Meclisi’nin değerli üyeleri, 

Son dönemde anavatan gündemini oldukça işgal eden ve “Apartman Yasası” olarak tanımlanan tasarının, diaspora kamuoyunda da büyük bir huzursuzluk ve endişeye yol açtığı, daha önce yayımlanan bildiriler ve düzenlenen imza kampanyaları sonucunda anavatanda yaşayan siz kardeşlerimizce de yakından bilinmektedir.  

Tamamen yabancı sermaye ile, yabancı şirketler aracılığıyla, yabancı işgücüyle yapılacak ve en sonunda da yine yabancılara satılacak olan bu konutların, Abhazya’nın demografik yapısına onarılması mümkün olmayacak derecede ağır bir tahribat vereceği, bu durumun ileriki dönemlerde Abhazya’nın politik kazanımlarını ve yönetim gücünü de ciddi bir zaafa sürükleyeceği, aklıselim herkes tarafından son derece net bir şekilde görülmektedir.  

Bunun yanı sıra, söz konusu tasarı eğer yasalaşırsa, bazılarının iddia ettiği gibi halkın ekonomik refahına katkı sağlamak bir yana, Abhazya’nın en önemli gelir kaynağı durumundaki turizm sektörüne de büyük bir darbe vuracağı, apaçık ortadadır. 

Ayrıca, bütün bunlardan azade olarak altını çizerek ifade etmek isteriz ki; Abhazya toprakları nerede yaşarlarsa yaşasınlar, tüm Abhazların ortak mülkiyetidir. Bizler, rızamız dışında zorla sürüldüğümüz anavatan topraklarına her zaman bağlı kaldık ve kaderimizi de her zaman anavatanımıza bağlı kabul ettik, bu durum bizden sonraki kuşaklarda da aynı şekilde devam edecektir. 

Sevgili kardeşlerimiz! Daha önce de birçok kez ifade ettiğimiz üzere, bu yasa tasarısının, ülkemizi ve halkımızı “olmak ya da olmamak!” sınırına taşıyacağını görmemek mümkün değildir. Bu yüzden, geleceğimize yönelik, geri dönüşü olmayan ağır tahribatlara sebep olacak bu tasarının gündeme alınmasını bile şiddetle reddediyoruz! Bizler nerede olursak olalım anavatanımıza ve halkımızın çıkarlarına gönülden bağlıyız. Bundan dolayı da ülkemiz ve ulusal varlığımız söz konusu olduğunda bu durumu sessizce izlememiz beklenemez.  

Abhaz-Adige ulusunun, yüzlerce yıl sonra, Abhazya Bağımsızlık Savaşı sonucu elde ettiği en büyük zaferin 30. yıldönümünde, bu zaferin ardından yeniden kurulan ve hepimizin gözbebeği olan ortak devletimizi daha da ileriye taşımak yerine, böyle bir tasarıyı konuşuyor olmak, bu zafere can verenler adına, uğrunda gözyaşı dökenler adına, kısacası tüm ulusumuz adına, büyük bir üzüntü kaynağı ve talihsizlik olmuştur. 

Bizler, aşağıda imzaları bulunan diasporadaki sivil toplum örgütleri, federasyonlar, vakıflar ve dernekler, temsil etmekte olduğumuz binlerce üyelerimiz başta olmak üzere, Diasporada yaşayan kardeşleriniz adına, bu yasanın asla görüşülmemesini ve nihayetinde de ülke gündeminden tamamen kaldırılacak şekilde reddedilmesini talep ediyoruz. 

Son nefeslerini Anavatanlarına hasret olarak yaban ellerde verenlerin torunları olarak, Abhazya Ulusal Meclisi’nin değerli üyelerinin bu sesimizi duyacaklarına tüm kalbimizle inanıyoruz. 

Büyük zaferimizin 30. yılı kutlu olsun! 

Bağımsız Abhazya Cumhuriyeti sonsuza dek var olsun! 

  

Abhazya İnisiyatifi Grubu 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz