Camiamızdan…

0
78

Alan Vakfı 

Alan Vakfı, Geleneksel Oset Kültür Günü’nün 1 Ekim’de İBB Cem Karaca Kültür Merkezi’nde (Bakırköy-İstanbul) yapılacağını açıkladı. Vakfımızın gençlik dans ekibi Bars’ın yanı sıra Osetya’dan sanatçılarımız Svetlana Gabueva ve Azamat Tedeev’in de katılacakları etkinlikle ilgili vakfın açıklaması şöyle: 

“1 Ekim’de Oset Kültür Günü ile karşınızdayız… 

Salona geldiğinizde sizleri kokteyl, ikramlar ve çok beğeneceğiniz, 80-100 yıllık, Oset aile fotoğraflarından oluşan müthiş bir sergi karşılayacak. Fuaye alanında keyifli vakit geçirdikten sonra geriye dans ve müziğin tadını çıkartmak kalacak. 

Bars Dans ekibimiz, 1 seneyi aşkındır devam eden çalışmaları neticesinde, kültürümüzün mirası olan danslarımızı sergileyecekler.  

Osetya’dan gelecek olan sanatçılarımız anadilimizde şarkılar seslendirerek yapacakları enfes müzik şöleniyle kulaklarımızın pasını silecekler. 

Ve dahası… 

Kim bilir, ne zamandır görmediğiniz kimleri orada görüp sevineceksiniz. Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Heyecanlıyız ve bu heyecana sizi de ortak etmek istiyoruz. 

Bilet ve satış hakkında bilgi almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Sadrettin Kuşoğlu  0532 281 49 37; Leyla Kılıç 0532 225 45 96; Metin Ayhan 0532 135 43 75; Metin Türkay 0553 438 04 28; Nuran Kanpolat 0532 246 91 89; İsmail Eyidoğan 0538 737 91 24; Can Aslan 0532 401 21 55 

Adres: İBB Cem Karaca Kültür Merkezi, Yenimahalle, Yanıkses Sokak (Yenimahalle Doğumevi Yanı), Bakırköy-İstanbul.” 

Daha önce deprem bölgesine yardım ulaştıran Alan Vakfı, okulların açılması dolayısıyla çocuklarımızı da unutmadı. Vakıf, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:  

“Okullar açıldı, depremzede çocuklarımızı unutmadık. 

Alan Vakfı olarak, okullar açılmadan önce depremzede çocuklarımız için ne yapabiliriz diye düşündük ve çocuklarımıza sırt çantası alalım ve içine okulda lazım olan okul malzemeleri    koyalım dedik. Bunu yapabilmek için, isim tespitleri ve dağıtım konusunda Reyhanlı Adige Çerkes Derneği’nden yardım istedik ve daha önceleri olduğu gibi, büyük bir samimiyet ile destek oldular. İlaveten İskenderun Çerkes Derneği ile de temas kurdular, tüm süreci yürüttüler. Bu ortak çalışmanın sonucunda, Reyhanlı ve İskenderun’da belirlemiş oldukları 79 çocuğumuza, içinde okul malzemeleri de bulunan sırt çantaları hediye ettik.  

Dostluğunuz, kardeşliğiniz, dayanışmanız için teşekkürler Reyhanlı Çerkes Derneği; teşekkürler İskenderun Çerkes Derneği. 

Alan Kültür ve Yardım Vakfı Yönetim Kurulu”

 

Anadili konulu video konferans toplantısı 

Güney Osetya Cumhuriyeti Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi Xoşitı Burhan Canpolat’ın ve FİDİVÆG dergisi yayın yönetmeni Nelli Gogitsev’in organize ettiği video konferans toplantısı 15 Eylül günü gerçekleştirildi. Xoşitı Burhan’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: 

“Güney Osetya FİDİVÆG dergisi yayın yönetmeni Nelli Gogitseva liderliğinde yazar, şair ve akademisyenlerden oluşan çok değerli bir grupla video konferans aracılığı ile çok verimli bir oturum gerçekleştirdik. Konu anadilin korunması, Türkiye Osetlerinin anadillerinin korunması idi. Çocuklarımızın ve gençlerimizin anadillerini öğrenmeleri konusunda toplantıya katılanlar düşüncelerini açıkladılar ve Güney Osetya-Alanya (GOA ) yönetimi tarafından destek verileceğinin de açıklandığı çok önemli ve hayati önemi haiz bu konuda söyleşi yaptık. Toplantıya katılan değerli soydaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bir teşekkür de GOA tarafında video konferans teknik altyapısını hazırlayan Tedetı Azamat’a ve Türkiye tarafında teknik destek veren sevgili Nuh Kuş kardeşimizedir.” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz