Kuzey Osetya’daki yerel seçimlerde Birleşik Rusya önde

0
142

Kuzey Osetya Cumhuriyeti Merkez Seçim Komisyonu, katılım oranının %65 olduğunu bildirdiği kısmi yerel yönetim organlarına yapılan seçimlerin sonuçlarını açıkladı. Buna göre 9 ve 10 Eylül 2023 oylama günlerinde, cumhuriyetin beş bölgesinin (Alagirsky, Irafsky, Kirovsky, Prigorodny ve Pravoberezhny; hariç olanlar: Ardonsky Digorsky Mozdoksky) 20 seçim bölgesinde yerel seçimler düzenlendi. 

Oylama sonuçlarına göre en çok meclis üyesi kazanan ilk üç parti sırasıyla şöyle: “Birleşik Rusya” (96), Rusya Federasyonu Komünist Partisi (RFKP – 8), “Rodina” (Anavatan – Ulusal Yurtsever Birlik – 8). Rusya Liberal Demokrat Partisi (LDPR) yine dışarıda kaldı, Adil Rusya-Gerçek İçin (SRZP) ise 1 sandalye kazandı. 

10 kırsal yerleşim biriminin başkanlarının seçim sonuçlarına göre, yedisini Birleşik Rusya üyeleri kazandı: Zelim Digurov (Darg-Koh köyü, %65,18), Elbrus Dzutsev (Zmeyskaya köyü, %76,50), Valery Avlokhov (Komsomolskoye köyü, %98,46), Kazbek Vaniev (Stavd-Durt köyü, %56,09), Eduard Sanakoev (Tsalyk köyü, %56,57), Marat Tokaev (Dargavs köyü, %72) ve German Bagiev (Koban köyü, %61,45). 

Bağımsız adaylar ise üç köyde kazandı: Vadim Pliev (İran köyü, %49,29), Soslan Andiev (Kardzhin köyü, %86,71) ve Oleg Nayfonov (Gular köyü, %60,09). Kırsal yerleşimlerin seçilmiş 10 başkanın 6’sı yeniden seçilen mevcut liderlerdir. 

Birleşik Rusya Partisi’nin bölge şubesi birinci sekreter yardımcısı Marat Edzoev, “Biz tüm bölgelerden adaylarımızı gösterdik, tüm seçimlere katıldık, katılım ve sonuçları oldukça yüksek olarak değerlendirdik. Tüm bölgelerde oyların çoğunluğunu aldık ve kırsal yerleşim yeri başkanları için yapılan 10 seçimden 7’sini kazandık” derken Rodina partisinin bölge şubesi konsey başkanı Taimuraz Fidarov “Partimiz seçim sonuçlarından memnun. Çabalarımızı ve kaynaklarımızı dağıtmamak için dikkatimizi tek tek belediyeler üzerinde yoğunlaştırdık. İlçelerde organize çalışmalar ve ilçe seçim komisyonu üyelerinin çalışmaları sayesinde seçimler organize ve onurlu bir şekilde gerçekleştirildi” dedi. 

Bu arada, Kuzey Osetya Parlamentosu’nun milletvekilleri, cumhuriyet yasalarının federal yasalarla uyumlu hale getirilmesi kapsamında, parlamentonun mevzuat, yasallık ve yerel özyönetim komitesi başkanı Aslan Cherchesov tarafından sunulan bir yasa tasarısını kabul ederlerse, seçilen meclis üyesinin temsil organının (belediye meclis konseyi) bir toplantısına altı ay boyunca iyi bir mazereti olmaksızın katılmaması durumunda, belediye milletvekillerinin yetkileri erken sonlandırılabilecek. Bu durumda böyle bir sonlandırma kararını yine belediye meclis üyeleri verecek. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz