Cecehable’de tıbbi poliklinik hizmete açıldı

0
223

Adigey Cumhuriyeti Teucej bölgesindeki Cecehable’de (Джиджихабле) yeni bir tıbbi poliklinik inşa edildi. 420 metrekarelik alana sahip binada iç hastalıkları uzmanı, çocuk doktoru, doğum uzmanı-jinekolog, tam donanımlı diş polikliniği ve gündüz tedavi odaları yer alıyor ve ilkyardım, profilaktik muayeneler ve taramalar için gerekli olan her şey mevcut.

Tıbbi tesis, “Sağlık” (Здравоохранение) adlı projenin desteğiyle inşa edildi. Benzer bir poliklinik yakında Drujba (Dostluk) kasabasında faaliyete geçecek ve gelecek yılın başında Gaverdovskoe köyünde poliklinik inşaatı tamamlanacak. 2024 yılında Maykop, Krasnogvardeysk ve Tahtamukay bölgelerinde 5 benzer tesisin inşasına başlanacak.

Yeni tıbbi tesisi ziyaretin ardından Adigey Cumhuriyeti Devlet Başkanı Murat Kumpil personelle ve köy sakinleriyle bir araya geldi. Köyün gelecekteki gelişimiyle ilgili konuları tartıştılar.

Köy sakinleri, yönetim kurulu ve belediye yetkililerine köylerine gösterilen ilgi için teşekkür ettiler. Yerel halkın ifadesine göre, Cecehable son yıllarda büyük değişim geçirdi; kültürel merkez onarıldı, çevre düzenlemesi yapıldı, iç yolda yaya yolu inşa ediliyor ve altyapı sorunları çözülüyor.

Murat Kumpil, köylülerin yaşam kalitesini artırmanın, bölgesel yönetim organlarının sürekli öncelikleri arasında olduğunu vurgulayarak, bu çalışmanın devam edeceğini belirtti.

 

Haber: Mirac Albek Hızlıok

Kaynak: Типичная Адыгея

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz