Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) hakkında “Aile mefhumunu yok saymak, aile yapısını parçalamaya çalışmak, kadın haklarını savunma kisvesi altında ahlaksız faaliyetler yürütmek” gibi iddialar üzerine “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” suçlamasıyla açılan kapatma davasının dördüncü duruşması 13 Eylül’de görüldü.
Duruşma öncesi adliye önünde yapılan açıklama sırasında, ‘Hukuksuz davalar bizi durduramaz, kadın cinayetlerini durduracağız, asla yalnız yürümeyeceksin’ sloganları atıldı
İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, derneğin feshi istemi ile açılan davanın reddine karar verildi.
Platformun genel sekreteri Fidan Ataselim, kararın ardından yaptığı açıklamada, “Karar olması gerektiği gibi çıktı. Bundan sonra da bizim sorumluluğumuz büyük” dedi.