Alan Vakfı Başkanı’ndan Ukrayna savaşına dair duyuru

0
112

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, İsveç’te toplanan Müşterek Seferi Kuvvetler (JEF) toplantısında yaptığı konuşmada Gürcistan’dan Abhazya ve Güney Osetya’ya karşı bir savaş başlatmasını istemiştir. Uluslararası politik güçlerden destek alarak, savaşı yaygınlaştırmaya çalışmak akıl ile izah edilebilecek bir şey değildir.

Bir kere daha ifade etmek isteriz ki, Abhazya ve Güney Osetya bağımsızlığını ilan etmiş ve bağımsızlığın bedelini kanla ödemiş iki devlettir. Tarihleri en az Ukrayna ve Gürcistan kadar eski bu iki halkın, barış içinde yaşamaktan başka bir amaçları yoktur. Buna fırsat verilmediğinde ise vatanlarını nasıl savundukları, bu savaşlarda nelerin yaşandığı hafızalarda tazeliğini korumaktadır. Kuzey Kafkasya halkları, tarih boyunca çok savaşlar gördü, çok acılar çekti, birkaç neslini savaşlarda kaybettiği oldu ama hiçbir zaman başı öne eğilmemiştir. Gerektiğinde nasıl bir dayanışma içine girildiği ise tarih sayfalarında çoktan yerini almıştır.

Ukrayna-Rusya savaşı dahil, uluslararası hiçbir sorunun tek çözümünün savaş olmadığına inanıyor ve tüm dünyada savaş ve savaş kışkırtıcılığının yerini, barış çabalarının almasını diliyoruz.

 

Sadrettin Kuşoğlu

Alan Kültür ve Yardım Vakfı Başkanı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz