Podyum 2023

0
230

Soçi’de düzenlenen XVI. Uluslararası Genç Tasarımcılar ve Moda Yapımcıları Yarışması “Podyum 2023”e Adigey Cumhuriyeti’ni temsilen Adigey Devlet Üniversitesi Maykop Devlet İnsani ve Teknik Koleji’nden Sofia Moyseeva “Kalpten”, Öğrenci Moda Tiyatrosu’nun yaratıcı ekibi “Oşten’in Korunmuş İzleri”, Maykop Devlet Teknoloji Üniversitesi öğrencisi Anna Gorkovenko ise “Ruhu Isıtan” başlıklı koleksiyonu ile katıldı.

4-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenen yarışmada Mısır, Özbekistan, Donetsk Halk Cumhuriyeti, Altay Bölgesi, Adigey’in yanı sıra Krasnodar, Moskova, Novosibirsk, Rostov-on-Don ve Stavropol’den tasarımcılar bir araya geldi.

Jüriye ‘Pret-a-porter (Konfeksiyon)’, “Yaratıcılık’, ‘Etno-Füzyon’, ‘Ustalık’, ‘İlk Çıkış’, ‘Modayla Oyun’ ve ‘Görsel Moda Reklamcılığı’ kategorilerinde 71 koleksiyon sunuldu.

Yarışma sonuçlarına göre Sofia Moyseeva’nın “Kalpten” koleksiyonu “İlk Çıkış” kategorisinde ikinci oldu. Anna Gorkovenko’nun “Ruhu Isıtan” koleksiyonu ise “Etno-Füzyon” kategorisinde ikinciliğe layık görüldü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz