Yerel yönetim çalıştayına davet

0
165

Depremin büyük hasar verdiği Hatay’da Beytülma, Bağımsız Defne Hareketi, Bir şey Yapmalı Hareketi, Mersin-Hatay Dayanışma yerel inisiyatifleri, önümüzdeki dönem yerel seçimleri için Defne ilçesinde “Defne biziz, biz Defne’yiz!” şiarıyla düzenlenecek olan yerel yönetim çalıştayına çağrı yaptı.

Aralarında Türkiye İşçi Partisi (TİP), TÖP, Kaldıraç Hareketi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emek Partisi (EMEP), SOL Parti ve Halkevleri gibi parti ve örgütlerin yer aldığı bileşen adına yapılan çağrıda şu ifadeler yer aldı:

“Hatay’ın kalbi, ilçemiz, yuvamız Defne, yıllardır hak ettiği biçimde yönetilmemektedir. Kentimizde büyük bir yıkıma neden olan 6 Şubat depreminden bu yana ise yönetim krizi artarak devam etmektedir. Defnemiz bugün yalnızlığa, çaresizliğe ve çözümsüzlüğe terk edilmiş durumdadır.

Oysa Defne bu aciz, köhnemiş, ranta dayalı, yıkımı yaratan anlayışla yönetilmeye mahkûm değildir. Depremin ardından yöneticilerce kaderine terk edilen ancak ilk günden bu yana yanından eksik olmayan devrimcilerle, sosyalistlerle, Defne’nin derdini kendine dert edinenlerle birlikte birliğin ve dayanışmanın gücünü gören Defne halkı kendi kaderini çizebilir, çizmelidir.

Her toplumsal olayda, mahalle/işçi direnişlerinde, kadın direnişlerinde, arıtma tesislerine karşı mücadelede, Gezi’de ve depremde yan yana gelmeyi bilen, barınmadan öğrencilerin eğitim ihtiyacına kadar halkın sorunlarına çözüm bulmaya çalışan ve dayanışmayı büyüten bizler bu iradeyi ortaya koymaya ve yeni bir yerel yönetim anlayışını hayata geçirmeye hazırız. Bunu ancak Defne’nin halktan, emekten, doğadan, akıldan ve bilimden yana özneleriyle birlikte yapabileceğimizi biliyoruz.

Bizler; bugüne kadar süregelen, yurttaşın çıkarını değil kendi çıkarını önceleyen düzen belediyeciliği örneklerine karşı yeni bir yerel yönetim anlayışını hep birlikte tartışmak üzere yola çıkıyoruz.

Kasım ayında düzenleyeceğimiz ve halkçı belediyeciliğin temel ilkelerini oluşturacağımız ‘Defne Biziz, Biz Defne’yiz Yerel Yönetim Çalıştayı’nı dost kurumlar ve tüm Defne halkıyla birlikte örgütlemeye davet ediyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz