CHP’de ‘değişim’ kurultayı

0
112

13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu dönemi kapandı, yeni genel başkanlığa Özgür Özel seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı, 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara’da toplandı. Mayıs ayında kaybedilen genel seçim sonrası ‘değişim’ sloganlarıyla gidilen kurultayın ilk gününde yeni genel başkan seçildi. Ana muhalefet partisine liderlik edecek isim, değişim talebini temsil eden Özgür Özel oldu.

Özel, ilk tur oylama neticesinde 682 delegenin oyunu aldı. Kılıçdaroğlu’na ise 664 delege destek verdi. 18 geçersiz oy çıktı.

Gece yarısından sonra yapılan 2. turda oylarını 812’ye yükselten Özel, partinin 8. lideri ilan edilmiş oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyu 536’da kaldı.

Kurultay Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun nihai sonuçları duyurmasının ardından Özgür Özel, partinin yeni genel başkanı sıfatıyla bir teşekkür konuşması yaptı. Özel, “Bundan sonra hep beraber büyük zaferler kazanacağız. Yolumuz, yolunuz açık olsun” dedi.

Özel’in genel başkanlığı, CHP yönetiminde ve siyasetinde de değişim ve yeni rol paylaşımları anlamına geliyor. Özel’e destek veren, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açısından da önemli. Kulislerde, Özel’in genel başkanlığı kazanması halinde, İmamoğlu’nun 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adaylığı yolunun açılacağı konuşuluyordu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz