İHD: ‘Tahir Elçi cinayeti aydınlatılsın’

0
43

İnsan Hakları Derneği (İHD), 28 Kasım 2015’te Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yer alan tarihi Dört Ayaklı Minare’de, çatışmalardan kaynaklı yaratılan tahribatı kamuoyu ile paylaşmak ve kültürel mirasa sahip çıkmak için açıklama yaparken öldürülen avukat, hak savunucusu Tahir Elçi için bir açıklama yayımladı.

 

“Davada hiçbir ilerleme yok”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tahir Elçi gerçek bir insan hakları savunucusuydu. İnsan Hakları Derneği’nde beraber görev yapıyorduk. Birçok faili meçhul cinayetlerini, kontrgerilla katliamlarını, yakılan köyleri ve orada yaşanan hak ihlallerini incelemek üzere oluşturduğumuz tüm heyetlerde yer almıştı.

Tahir Elçi aynı zamanda bir avukattı ve bir avukat olarak da birçok faili meçhul cinayetin ve gözaltında kayıp olayının aydınlatılması, faillerin bulunması için büyük bir mücadele verdi. Tüm hayatını cezasızlıkla mücadeleye adamış bir avukattı. Uzun bir dönem Diyarbakır Barosu’nun başkanlığını da yaptı.

Tahir Elçi’nin katledilmesinden bu yana 8 yıl geçti. Ancak maalesef ki yargı aşamasında yine büyük bir cezasızlık söz konusu. Uzun bir soruşturmanın sonucunda, çok geç açılan bir davada hiçbir ilerleme yok. Yeterli delil toplanmadı, dönemin muktedirleri dinlenmedi ve maalesef ki yargı üzerine düşeni bugüne kadar yapmadı.

Bizler insan hakları savunucuları ve Tahir Elçi’nin arkadaşları olarak, katledilişinin 8. yıldönümünde Tahir Elçi davası aydınlatılsın istiyoruz. Gerçek failler ortaya çıkarılsın, cezalandırılsın istiyoruz. Bu yolda mücadelemiz sonuna kadar devam edecek.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz