KAFDAV söyleşileri ve “Genç Araştırmacı Teşvik Ödülü Yarışması”

0
89

Kafkas Araştırma Kültür ve Dayanışma Vakfı (KAFDAV), sınavlarda Ankara’daki ünversiteleri kazanmış öğrenciler için 4 Kasım’da kahvaltı etkinliği düzenledi.

KAFDAV’ın bir başka etkinliği ise 9 Kasım’da gerçekleştirilen, Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı’nda doçent olarak görev yapan Derya Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı “Kafkasyalı Kadın Savaşçılar – Amazonlar” başlıklı söyleşi oldu.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Bekir Koç’un konuşmacı olduğu “Kafkasya’dan Osmanlı Topraklarına Göçler” konulu konferans, 14 Aralık 2024 Perşembe günü saat 19.00’da vakıf merkezinde gerçekleştirilecek.

KAFDAV’ın düzenleyeceği söyleşi-konferans etkinlikleri, 2024 yılında her ayın ikinci perşembe günü gerçekleştirilecek.

KAFDAV tarafından her yıl düzenlenen “Genç Araştırmacı Teşvik Ödülü Yarışması”nın bu yılki konusu “Kuzey Kafkasya’dan sürgün sonucu günümüzde Türkiye sınırları dahilindeki Osmanlı topraklarında kurulmuş, halen varlığını sürdüren ve/veya boşalmış köylerimiz” olarak belirlendi.


Yarışma hakkında bilgi için:
http://www.kafdav.org.tr/arastirma-tesvik-yarismasi-2024-kuzey-kafkasyadan-surgun-sonucu-gunumuzde-turkiye-sinirlari-dahilindeki-osmanli-topraklarinda-kurulmus-halen-varligini-surduren-veveya-bosalmis-koylerimiz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz