KAFFED delegeleri, İsrail’i kınadı

0
95

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) 11. Genel Kurulu’nun delegeleri, İsrail’in 18 Kasım’da Gazze Cibaliye Mülteci Kampı’ndaki El-Fahura okuluna yaptığı saldırıyla ilgili “Gazze Katliamı Durdurulmalıdır” başlıklı bir açıklama yayımladı. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“7 Ekim 2023 tarihli Hamas saldırısı sonrası, dünyanın en büyük hapishanesi olarak bilinen Gazze’ye yönelik İsrail askeri operasyonları bir ayı aşkın zamandır hiçbir evrensel hukuk ve insan hakları standardını tanımadan devam etmektedir.

18 Kasım 2023’te Cibaliye Mülteci Kampı’nda BM bünyesinde faaliyet gösteren El-Fahura okuluna yapılan saldırıya ilişkin kamuoyuna yansıyan bilgiler ve görüntüler kabul edilemez niteliktedir. Yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiği saldırı, okullar, hastaneler, ibadet yerleri, konutlar gibi sivil hedeflere dönük saldırıların devamı niteliğindedir. Çocuk, kadın, yaşlı ayırt etmeksizin tüm sivillere yönelen bu saldırılar savaş hukukuna dahi aykırı iken bir askeri operasyonda orantısız askeri güç tarafından gerçekleştirilmektedir.

Geçmiş tarihsel süreçlerde yürütülen etnik temizlik operasyonları ile 2 milyondan fazla insanın 365 kilometrekareye sıkıştırıldığı, dış dünyadan karadan, denizden ve havadan izole edilmiş Gazze Şeridi’nde, bu operasyonlarla yeni etnik temizlikler gerçekleştirilmektedir. Etnik temizlik bir insanlık suçudur.

Bugüne kadar ateşkes çağrıları ne yazık ki karşılık bulmamıştır. Her geçen an katliam büyümekte, sivillerin ve yaralıların sağlık, beslenme, barınma gibi en temel insani ihtiyaçlarına erişimi imkânsızlaşmaktadır. Çatışmaların bölgesel ve küresel ölçeklere sıçraması olasılığı uzmanlar tarafından ciddiyetle gündeme getirilmektedir. Böyle bir durumun ortaya çıkması İsrail, Ürdün, Suriye, Lübnan, Mısır, Libya, Birleşik Arap Emirlikleri, İran gibi bölge ülkelerinde yaşayan soydaşlarımız açısından da ayrıca endişe vericidir.

Kafkas Dernekleri Federasyonu 11. Genel Kurulu’nu teşkil eden delegeler olarak, bu katliamı kınıyoruz. Başta uluslararası kuruluşlar olmak üzere tüm ilgili tarafları saldırıların bir an önce durdurulması, sivillerin etkin şekilde korunması ve Gazze Şeridi’ne yeterli insani yardımın daha fazla gecikmeksizin ulaştırılması ve işlenen insanlığa karşı suçların etkin şekilde soruşturulması konusunda üstlerine düşen sorumluluğun gereğini yapmaya çağırıyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz