KAFFED Genel Kurulu’nda yeni başkan ve YK seçildi

0
109

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) 11. Olağan Genel Kurulu, 19 Kasım 2023 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

İki senede bir genel kurul için seçimlere giden KAFFED bu yıl da önceki genel kurullarda olduğu gibi Ankara’da delegelerini topladı. 18 Kasım’da delege olmayanların da katıldığı bir istişare toplantısı düzenlendi. Ertesi gün ise delegeler oy vermek için sandığa gittiler.

Ünal Uluçay

Ünal Uluçay’ın başkanlık yaptığı yönetim kurulu listesi tek aday olarak seçime girdi. Selef yönetimden Genel Başkan Prof. Dr. Ümit Dinçer, Dr. Yasemin Oral ve kurul üyeleri söz aldılar. Ardından aday yönetimden kişiler de konuşmalar gerçekleştirdi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde KAFFED’e bağlı dernek temsilcileri fikirlerini, duygularını ve temennilerini dile getirdiler. Akşama doğru ise oy verme işlemi tamamlandı.

Ünal Uluçay başkanlığında oluşturulan yönetim kurulu listesi, seçime katılan delegasyonun oyları ile göreve geldi.

KAFFED Genel Kurulu’na Türkiye ve anavatandan siyasi isimler de katıldı: AKP Ankara Milletvekili Murat Alpaslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, HEDEP Eş Genel Başkan Yardımcısı Canan Çalağan, Kabardey Kongresi Başkanı Beşto Aslan, Abhazya Cumhuriyeti Geri Dönüş Devlet Komitesi Başkan Yardımcısı Astamur Bagateliya ve beraberinde aynı kurumdan yetkililer Bastakua Agırba, Alyas Nanba ve İnal Khutaba.

Genel kurulda ayrıca İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği sivil kıyım kınandı. Bununla beraber genel kurul seçimleri 2 yıldan 3 yıla; KAFFED delegelerinin ödemesi gereken aidat ise 20 TL’den 100 TL’ye çıkarıldı.


Yeni yönetim kurulu

Ünal Uluçay (Başkan), Ayça Atcı, Barış Kozan, Bedia Ölmez, Canel Zağlı, Doğan Eser, Enes Özkan, Fehmiye Akdoğan, Feyza Önal, Hayri Hopbaç, İsa Elagöz, Lüsey-na Özden, Muharrem Saran, Nemyit Akkan, Nilüfer Hatice Kaya, Ömer Atalar, Ömer Çötok, Öner Yılmaz, Özcan Atıcıer, Rabia Özen, R. Onur Arığ, Semanur Kemaloğlu, Seyfi Ateş, Süleyman Çelik, Selahattin Cantürk, Şeneser Tokmak, Talha Ölmez, Tur-han Yılmaz, Ufuk Çevik.


Haber: Mirac Albek Hızlıok

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz