Sergi: ‘Eşsiz Kardeşler’

0
208

Çerkes el sanatları ustası Elmas Eşsiz ve Ayşe Eşsiz’in eserleri kendi yaşamlarından kesitlerle sanatseverlerle buluştu. Yaşamlarını Çerkes işleme sanatını öğrenmeye, geliştirmeye ve öğretmeye adayan iki kardeşin çalışmaları 16-18 Kasım tarihleri arasında Ortaköy’deki Kethüda Hamamı Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sergilendi.

Sergide, altın nakışı ‘dışeyide’den süs kamçılarına kadar geniş bir koleksiyon yer aldı. İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin (İKKD) projesi olan “Ömürlük Bir Tutkunun Sergisi-Eşsiz Kardeşler” başlıklı etkinliğin küratörlüğünü Denef Huvaj, proje koordinatörlüğünü Esen Bal, sergi koordinatörlüğünü ise Şelale Yılal üstlendi.

İKKD Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Nuri Güneş, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bu gece burada ömür boyu süren bir tutkunun etinden kemiğine birkaç örnek sergileyeceğiz. İnanılmaz bir zenginlik var. Burada sergilenenlerin, eserlerinin binde biri olduğunu söyleyebilirim. Evlerini görenler beni anlayacaktır. Sevgili kız kardeşler Elmas Eşsiz ve Ayşe Eşsiz, Çerkes toplumunun değerli kültürel unsurlarıyla inanılmaz eserler ortaya çıkardılar. Lütfen stantta gördüğünüz motiflere çok dikkat edin” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz