Tulum ve rock

0
134

Karadeniz’in büyülü enstrümanı tulumu progressive rock formuyla birleştiren Gormot, Gülbaba Records etiketiyle yayımlanan üçüncü teklisi ‘Korku’ ile Laz mitolojisinin ürkütücü karakteri Didimangisa’ya doğru derin bir yolculuğa çıkıyor.

Didimangisa şu sözlerle anlatılıyor: “Korkularımız, genellikle karanlık köşelerde gizlenmiş gibi görünürler. Ancak biraz ışık tuttuğumuzda, göreceğiniz şey, onların gerçekte ne kadar da cansız ve yüzeyde olduğudur.

Kafamızda yer eden kalıplaşmış korkuların, gerçekte var olmadığını fark etmek sadece bir adım ötede. Unutmayın, kafanızdaki korkular sadece düşüncelerden ibarettir ve düşünceleri değiştirebiliriz. Gerçeklikle yüzleştiğinizde, korkuların aslında ne kadar da güçsüz olduğunu göreceksiniz. Ya da aksine o gelecek. Kim? Didimangisa!

Didimangisa; Laz mitolojisinde bir cadı figürüdür. Günümüzde çocukları korkutmak için anlatılan hikâyelerde geçmektedir. Demir kancasının ucuyla salatalık toplayan çocukları ayaklarında yakalayıp kaçıran yaşlı bir cadıdır.

Salatalıkların olgunlaştığı dönemde salatalık tarlasında ortaya çıkan Didimangisa, yerin hemen üzerinde biçimsiz bir torbayı andıracak şekilde sis gibi sürüklenir.

Yerleşim yerlerine yakın yaşayan Didimangisa, anne ve babası olmadan tarlaya giden çocuklara saldırır. Kendi çocuğu olmayan Didimangisa, kaçırdığı çocukları yeraltındaki ininden hiçbir zaman çıkarmaz. Didimangisa, tuzağını taze salatalıkların gövdesine yakın bir yere kurar. Didimangisa adının karanlığı ve kötülüğü simgelediği bilinir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz