Düzce’de ‘Kültür Merkezi’nin temeli atıldı

0
117

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü

Geçen günlerde Düzce Adige Kültür Derneği tarafından proje tanıtımı yapılan ‘Kültür Merkezi’nin temel atma töreni 3 Ocak’ta yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Törene Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AKP Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç, AKP İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, CHP İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, TSO Meclis Başkanı Tanju Acar, KAFFED Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Uluçay ve birçok dernek yönetimi ve üyeleri katıldı. Ayrıca Samsun Adige Kültür Derneği ve Samsun Çerkeslerini temsilen Dernek Başkanı Çamişö Abdülkadir Özyılmaz ve Shaşok Mehmet Emin Yaşar il dışından katılarak maddi ve manevi desteklerini sundular.

Düzce Valisi Selçuk Aslan

Adige Kültür Derneği Başkanı Ayşe Sezgin’in konuşması ile başlayan program, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AKP Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ve Düzce Valisi Selçuk Aslan’ın konuşmaları ile devam etti. Kurban kesimi ve dualar eşliğinde başlatılan temel atma töreni Adige Kültür Derneği yönetiminin konuklara sunduğu ikramlarla sona erdi.

Kapanış konuşmasında Ayşe Sezgin “Bu kadar hızlı olmasını biz de beklemiyorduk. Destekler devam ettiği sürece en geç ilkbahara binanın yapımını bitirmeyi ümit ediyoruz. Belediye Başkanımız da bu konuda bize söz verdi” diyerek desteklerin devam etmesini beklediğini dile getirdi.


Ayşe Sezgin’in açılış Konuşması


Haber: Elif Tokgöz

Fotoğraflar ve video: Mine Yalçın, Elif Tokgöz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz