Kayseri Kafkas Derneği, KAFFED’den ayrılıyor mu?

0
191

Türkiye’deki Çerkes diasporasının en önemli merkezlerinden biri olan Kayseri’de geçen günlerde çarpıcı bir gelişme yaşandı.

Türkiye genelinde yaklaşık 53 derneği bünyesinde barındıran Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) içerisinde uzun yıllar yer alan Kayseri Kafkas Derneği, 15 Aralık 2023 tarihinde Çerkes diasporasının genelini ilgilendiren önemli bir bildiri yayımladı. Derneğin Nurşah Özyürek başkanlığındaki yönetim kurulu 30 Aralık 2023 tarihi için “olağanüstü genel kurul” kararı aldı. Bu kurulun ana çerçevesini ise KAFFED’den ayrılma konusu oluşturacaktı. Aranan çoğunluğun sağlanamaması halinde ise 7 Ocak 2024 tarihinde ikinci bir toplantı kararı alınmıştı, karar 7 Ocak’ta netleşecek.

Kayseri Kafkas Derneği KAFFED’den ayrılma kararı alma konusundaki gerekçeleri 1 Ocak’ta kamuoyuyla paylaştı: https://www.kayserikafder.org.tr/2024/01/kayseri-kafkas-dernegi-kaffed-uyeliginin-sonlandirilmasi-sureci-hakkinda-bilgilendirme/?fbclid=IwAR1jHWBgM69LdUQLlcKaiD1cal1JWc97zkVaPVnZ6bl4Q_3EhpXHDxZ_8ug

 

Dernek duyuruda temel olarak şu ifadelere yer verdi:

“En temel konularda ortaklaşamadığımız, doğru yola sevk etmek, değiştirmek için hiçbir imkânın bulunmadığı, çoğunlukçu anlayışın kemikleştiği, değişim taleplerinde ötekileştirildiğimiz, türlü iftiralara maruz kaldığımız bu yapının içinde devam etmenin derneğimize ve toplumumuza zarar verdiğini düşünüyoruz. Bu nedenlerle doğru bildiğimiz yolda yürümek, enerjimizi halkımızın hak ve talepleri için daha verimli kullanabilmek, sürekli kısır tartışmalarla vakit ve efor harcamamak adına Kayseri Kafkas Derneği’nin KAFFED üyeliğinin sona erdirilmesi zorunlu görünmektedir. Değerli üyelerimiz, anlık tepkiyle değil yıllar boyunca oluşmuş tecrübe ve kanaatlerimizle, uzun uzun etraflıca ve objektif değerlendirmelerimizle aldığımız bu kararı hayata geçirmek noktasında yanımızda olmanızı bekleriz.”

 

Haber: Mirac Albek Hızlıok

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz