Koyu Siyah Kitap’tan yeni yayın

0
407

Adam Kuper’in “Antropoloji ve Antropologlar-Yirminci Yüzyılda Britanya Ekolü” adlı kitabı Erdoğan Boz çevirisiyle Koyu Siyah Kitap tarafından yayımlandı.

 

Yayınevinin tanıtım yazısı

Antropoloji ve Antropologlar, disiplinin kuruluşundan yirminci yüzyıl ortalarındaki parlak günlerine ve son yıllarda yaşadığı dönüşüme kadar Britanya sosyal antropolojisinin eğlenceli ve provokatif bir hikayesini anlatıyor.

Kitap, ilk baskısının yayınlandığı 1973 yılında antropolojinin müesses nizamını sarsmış ve rahatsız etmiş olsa da yayınlanışından kısa süre sonra antropoloji öğrencileri için en önemli giriş metinlerinden biri haline geldi. Yayınlandıktan sonraki kırk yıl içinde klasik bir metin haline gelen kitabın ciddi değişiklikler içeren yeni baskıları yapıldı.

Adam Kuper, kitapta antropoloji alanındaki önemli aktörleri kendi tarihsel ve kurumsal bağlamları içinde ele alıyor, aralarındaki rekabeti deşiyor ve temel etnografik metinleri değerlendiriyor. Disiplindeki son gelişmeleri de göz önüne alarak disiplinin sömürgecilik ve sosyal bilimlerdeki gelişmeler tarafından nasıl şekillendirildiğini gösteriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz