Yerel Demokrasi Konferansı toplanıyor

0
90

Yerel seçimler öncesi pek çok demokratik kitle örgütünün de içerisinde yer aldığı bileşenlerin oluşturduğu topluluk çalışmalarını tamamladı ve konferans çağrısı yapıldı.

Yerel Demokrasi Konferansı, yaklaşan seçimler ışığında 11 Şubat 2024 saat 10.00-18.00 arasında İstanbul’un Fatih ilçesindeki Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde toplanacağını duyurdu. Konferansın açılış konuşmalarını Demokrasi İçin Birlik (DİB) sözcüsü ve eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) yargıcı Rıza Türmen ile kent hakları savunucusu ve mimar Mücella Yapıcı yapacak.

Katılımcı kurumların oluşturduğu hazırlık komisyonunun çağrısıyla oluşan atölyelerin raporları konferansta katılanların bilgisine sunulacak. Ayrıca konferans çalışmaları için, “Yerel-Merkez İlişkisinin Demokratik Biçimde Yeniden Düzenlenmesi”, “Kent Hakkı”, “Ekolojik Yerel Yönetimler”, “Halkçı Toplumcu Yerel Yönetim”, “Herkesin Kenti” başlıklarıyla beş atölye oluşturuldu.

Yerel Demokrasi Konferansı Hazırlık Komisyonu tarafından yapılan atölyelere çağrı duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

“Halkı bir yandan artırdığı baskı ve uygulamalarla, diğer yandan kendi seçtikleri yerel yöneticileri kayyımlarla ellerinden alarak ya da mali ve idari zorlamalarla iyice kısıtlayarak etkisizleştiren iktidar, halkın kendi yaşam alanları ve geleceği hakkında söz ve karar sahibi olmadığı bir sistemi zorla dayatmaya çalışmaktadır.

Yerel Demokrasi Konferansı’nda halkçı, toplumcu, kamucu, eşitlikçi, barışçı, çoğulcu ekolojik bir yerel yönetimin temel ilkeleriyle birlikte yasal ve anayasal değişiklik önerileri ile iktidarın antidemokratik hukuksuz uygulamalarına, kayyım girişimlerine karşı bütün demokrasi güçlerini ortaklaştıracak bir zemin yaratmak amaçlanıyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz