Neler oldu?

0
52

İBB başkan adayları

Yerel seçimlere az bir süre kala siyasi partiler gözünü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) çevirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Zafer Partisi ve İYİ Parti adaylarını açıklarken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Yeniden Refah Partisi’nin alacağı tavır merak ediliyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Başak Demirtaş muhtemel adaylar adasında en güçlü adayımızdır. Adayımızı En geç 10 Şubat’ta açıklarız” dedi.

CHP adayı: Ekrem İmamoğlu

AKP adayı: Murat Kurum

İYİ Parti adayı: Buğra Kavuncu

Zafer Partisi adayı: Azmi Karamahmutoğlu

Saadet Partisi adayı: Birol Aydın

 

İSİG raporu

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG), Çocuk İş Cinayetleri Raporu’nu yayımladı. Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) kapsamında çalışırken yaşamını yitiren çocuklar için ayrı bir başlık açılan raporda, son bir yılda en az 671, AKP’nin iktidar olduğu dönemde ise en az 907 çocuğunun hayatını kaybettiği tespitine yer verildi.

 

‘Ayasofya’nın restorasyonu’ işi kime verildi?

Müzeyken camiye çevrilen 1.500 yıllık Ayasofya’ya dair tartışmaların sonu gelmiyor. Tarihi kapısından koparılan parçaların yendiği, ziyaretçilerin duvarları kazıyıp poşetlere koyduğu, kepenk takılan ve tarihi taş merdivenlere parke döşenen Ayasofya için dikkatleri çeken bir ihale yapıldı.

Yaklaşık dört ay boyunca gizlenen ihalenin sonucu 26 Ocak’ta açıklandı. Pazarlık usulüyle düzenlenen ihaleyi 218 milyon 500 bin TL bedelle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı Hasan Gürsoy’a ait Güryapı Restorasyon Taahhüt Şirketi’nin aldığı duyuruldu.

 

Erdoğan’dan Akçil’e AYM ataması ödülü

Danıştay 10. Daire Başkanı Yılmaz Akçil, Resmi Gazete’de yayımlanan “Cumhurbaşkanı Kararı”yla Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine atandı.

Akçil, danıştaydaki görevindeyken 10 Ekim Ankara Katliamı’nda tazminat dosyalarında tazminatları düşüren ve devletin hizmet kusurunu yok sayan kararlara imza attı.

Ayasofya’yı müze yapan 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal ederek ibadete açılmasını sağlayan kararda da yine Akçil’in imzası var.

Akçil’in imzasının olduğu bir diğer karar ise İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin hukuka uygun bulunmasıydı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz