Berkin Elvan anıldı

0
21

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin sıktığı gaz fişeğiyle başından vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te 15 yaşındayken hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölümünün 10’uncu senesinde Feriköy Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Anma törenine Elvan’ın ailesi ve avukatlarının yanı sıra Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş, Emek Partisi (EMEP) Milletvekili İskender Bayhan, İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros ve çeşitli siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Anmada, “Berkin Elvan onurumuzdur”, “Berkin Elvan, 15’inde bir fidan”, “Berkin’in hesabı sorulacak” sloganları atıldı.

Mezar başında konuşan baba Sami Elvan, “11 yıldır Berkin için adalet mücadelesi verdiğimiz süreçte bizlere destek olduğunuz için hepinize minnettarız. Sizden aldığımız güçle, sizden aldığımız enerjiyle bugünlere kadar geldik” dedi.

Anne Gülsüm Elvan ise “Katillere sesleniyorum: Çocuklarına sarılırken bizi hatırlasınlar” ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı eylemleri döneminde Eskişehir’de 19 yaşındayken dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz da söz alarak, “Adaletin gelmesi için savaş verdik ama adaleti sağlayamadık. Çocuklarımız toprak altında, katiller sokakta. Acımızla beraber öfkemiz de büyüyor. Çok canımız yanıyor. İnşallah bir gün adalet yerini bulacak” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz