Naur Garmelia: ‘Son Fiyat’

0
164

Naur Garmelia

Abaza yönetmen Naur Garmelia’nın ilk uzun metrajlı filmi “Son Fiyat”, Hantı-Mansiysk’te düzenlenen 22. Ateşin Ruhu Uluslararası Film Festivali’nin “İlk Çıkış” kategorisinde en iyi film seçilerek, Sergei Solovyov adına verilen “Altın Tayga” ödülünü aldı.

23-26 Mart tarihleri arasında düzenlenen festivalin bu yılki teması “Ulusal Sinematografinin Özel Dili” idi. Festivalin başkanlığını 2022 yılından bu yana ünlü yönetmen Emir Kusturica üstleniyor.

“Son Fiyat” ayrıca üç dalda daha birincilik ödülüne layık görüldü: İzleyici oylamasının sonuçlarına göre belirlenen seyirci ödülü, en iyi görüntü yönetmenliği ve en iyi müzik ödülleri.

1991 doğumlu Garmelia, 2016 yılında St. Petersburg Devlet Film ve Televizyon Enstitüsü’nden uzun metrajlı film yönetmenliği diplomasıyla mezun oldu. “Köprü” (2015) ve “Kardeşler” (2017) adlı kısa metrajlı filmleri yönetti. “Köprü” fimi, 2016’da “Bronz Tayga” ödülünü kazandı.

Filmin konusu

Film, Abhazya’nın küçük bir kasabasında fındık yetiştiriciliği yapan bir ailenin yaşadıklarına odaklanıyor. Savaş sonrası harap olmuş kasabada yetiştirdikleri fındıkları satarak geçinen aile, Abhazya’da başlayan fındık küllemesi hastalığı nedeniyle fiyatlar yükselince zengin olmak için son şanslarının bu olduğunu düşünür. Ancak büyük bir çete, satış için hazırladıkları fındıkların büyük bir kısmını çalar. Ailenin önünde iki seçenek vardır: Olanlara razı olmak ya da büyük bir mücadeleye girişmek…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz